De Rabobank steekt met een bloemetje een hart onder de riem. Foto: PR
De Rabobank steekt met een bloemetje een hart onder de riem. Foto: PR

Rabobanken zetten de bloemetjes buiten

ACHTERHOEK - De Achterhoekse en Twentse Rabobanken hebben afgelopen week 2200 bossen tulpen uitgedeeld in de regio. De bloemen zijn aangeboden aan mensen die wel een hart onder de riem kunnen gebruiken in deze tijd.

Het gaat hierbij om mensen die bijvoorbeeld in isolatie moeten leven in verband met het coronavirus. Voorbeelden zijn (eenzame) ouderen die in zorgcentra of zelfstandig wonen, mensen met een beperking en lokale liefdadigheidsinstellingen. Bij iedere lokale bank hebben de medewerkers één of meerdere partijen gekozen. In totaal zijn 23 partijen verrast met bloemen.
In de Achterhoek werden ruim 500 bossen tulpen aangeboden aan Buurtzorg Nederland (Zutphen, Warnsveld, Lochem), Estinea (Aalten, Winterswijk), stichting de Zonnebloem (Berkelland) en Stichting de Lichtenvoorde (Oost Gelre). "We hebben vooral gekozen voor kwetsbare groepen die bijvoorbeeld niet naar de dagbesteding kunnen of zelfs helemaal geen bezoek mogen ontvangen. Voor hen is deze periode extra zwaar. Met deze bloemen hopen we hen een hart onder de riem te steken", aldus Bas Bode, communicatiemedewerker bij Rabobank. "De bloemen komen van een lokale teler. Het is juist in deze tijd belangrijk dat we ons Naoberschap tonen. Samen komen we hier overheen."
Wie benieuwd is naar de maatregelen van de Rabobank in verband met het coronavirus, vindt informatie op de website.


www.rabobank.nl/corona