Leden van KBO missen ontmoeting en elkaar

LICHTENVOORDE - Geen kruisjasmiddag op 6 mei. Geen meinummers van KBO-PCOB Magazine en 'De Treffer' die 30 april op de mat zouden moeten vallen. Geen fiets4daagse in augustus, geen bridgemiddag. Het kopje koffie op dinsdag- en donderdagochtend in je eentje drinken, niet even een balletje stoten en naderhand of ondertussen samen wat drinken. Het zijn maar een paar voorbeelden om aan te geven op welke manieren KBO-leden elkaar kunnen, of beter gezegd, konden ontmoeten.

Steeds duidelijker gaan de maatregelen die zo broodnodig zijn om het COVID-19 virus in toom te houden of uit te bannen, hun stempel drukken op ons aller sociaal- maatschappelijk leven. Maar voor de wat oudere mensen onder ons geldt dat toch wel met name.

De leden van Krachtige Belangen Organisatie voor 50-plussers die gewend waren om met enige of vaste regelmaat naar 'De Treffer' te komen missen na een quarantaineperiode van inmiddels ruim zes weken toch echt de aantrekkelijkheid van de eenvoudige regelmaat die nu plotsklaps wegvalt.

Van KBO-PCOB in Nieuwegein mochten leden allemaal weliswaar een Libelle of Margriet als kleine troost in deze misère ontvangen. Maar dat mooie gebaar kan niet vergoeden dat velen zich verheugden op de dagtrip naar het Rijksmuseum, anderen hadden zich aangemeld voor de vijfdaagse reis. Reikhalzend werd al uitgekeken naar het programma voor de zevendaagse trip naar Thüringen.

Helaas! En het vervelende is de onzekerheid en onduidelijkheid in deze. Tijdens de KBO zomerstop ontmoetten veel leden elkaar gewoonlijk op eigen initiatief maar ook die mogelijkheid vervalt nu min of meer. Nog steeds mag er maar een heel klein aantal mensen bij elkaar zijn en dan nog op gepaste afstand. Leden missen hun kinderen en kleinkinderen, veel mensen zijn angstig voor het grote onbekende. Helaas kan ook het KBO bestuur daarin geen oplossing bieden.

Gelukkig krijgen jarige leden die een kroonjaar vieren nog wel een felicitatiekaart. Het gebruikelijke verjaardagbezoekje, om een mooie roos te brengen, door leden van de werkgroep Welzijn moet helaas achterwege blijven. Een luisterend oor kan echter dagelijks geboden worden. De KBO - Praotlijn (06- 82774004) mag altijd gebeld worden als iemand, ook niet leden, daar behoefte aan heeft. Wel kunnen de leden via de website laatste nieuwtjes vernemen. Maar wat zou het fijn zijn dat we op 20 mei het verlossende woord van Mark Rutte te horen krijgen. Dat we op de website en bij KBO-Actief, op de voorlaatste pagina van de ELNA kunnen melden: "De Treffer 'mag weer open!" Maar met velen vreest het bestuur dat dit een stip is aan een heel verre horizon.