Afbeelding

LZV start eigen zaalvoetbalcompetitie!

Er is al vaak over gesproken, maar volgend seizoen gaat het dan eindelijk gebeuren. LZV kiest er voor om een eigen zaalvoetbalcompetitie op te starten!

Al enkele jaren blijkt dat de KNVB moeite heeft om in de Achterhoek op maandagavond een volwaardige competitie aan te bieden. Gevolg hiervan is dat de Lichtenvoordse zaalvoetballers steeds verder moeten reizen en de wedstrijden pas laat op de avond plaats vinden. "Om 21:30 uur een uitwedstrijd in Arnhem. Niet te doen voor teams met jonge spelers!", aldus Herman Rooks, voorzitter van de Lichtenvoordse Zaalvoetbalvereniging. "Als er enkele spelers zich afmelden vanwege werk, studie, blessure of ziekte, kunnen alleen spelers met een KNVB-spelerspas van LZV als vervanging worden gevraagd." Dit blijkt niet makkelijk te realiseren. Door een eigen competitie voorkom je dat de spelers ver moeten reizen. Bovendien kan vervanging dan makkelijker worden geregeld. Spelers hoeven namelijk niet in het bezit te zijn van een spelerspas.

De wedstrijden van de competitie worden gespeeld op de maandagavond in de Hamalandhal. Afhankelijk van de beschikbare uren en het aantal opgaven zal er elke week of minimaal om de week een wedstrijd gespeeld worden.
Deze recreatieve lokale competitie, zal de sfeer ten goede komen. Ook tijdens de niet onbelangrijke derde helft!

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden de teams zoveel mogelijk op niveau ingedeeld. Je kunt je aanmelden als je 16 jaar of ouder bent. Dat kan met een volledig team maar ook als individuele speler. Zoals bij een ieder ongetwijfeld bekend, wordt zaalvoetbal gespeeld met 1 keeper en 4 veldspelers. Een team die zich aanmeld moet daarom minimaal uit 6 personen bestaan zodat er tenminste 1 wisselspeler is.
Individuele spelers zullen in onderling overleg worden ingedeeld in teams of als aanvulling voor de huidige teams.

Per team wordt een vast bedrag gevraagd. Hoeveel dat precies zal zijn wordt later bepaald, dit is onder andere afhankelijk van het aantal teams dat zich aanmeld.

Het 1e heren- en het 1e damesteam blijven deelnemen aan de KNVB-competitie. Daarmee zorgt LZV ervoor dat de zaalvoetballers/-voetbalsters uit onze regio op niveau kunnen blijven spelen. LZV streeft ernaar om op den duur ook een 2e heren- en 2e damesteam bij de KNVB aan te melden zodat onze regionale zaalvoetbaltalenten een opstap krijgen om op niveau te komen. Zo ontstaat er doorstroming naar de 1e teams.