Jos Taken. Foto: PR
Jos Taken. Foto: PR

Vier lintjes in de gemeente

Vervolg van de voorpagina

Via beeldbellen sprak burgemeester Annette Bronsvoort hen kort en persoonlijk toe. Daarnaast ontvangen de gedecoreerden een prachtige bos bloemen en een schaal gebak. Voor de daadwerkelijke, persoonlijke uitreiking van de versierselen zoekt de gemeente nog naar een moment later dit jaar. De volgende inwoners van Oost Gelre ontvingen een lintje.
Mevrouw Rikie Wallerbos-Kersten (80 jaar) uit Groenlo voor haar jarenlange inzet als vrijwilliger bij zorgcentrum De Molenberg, de H. Calixtus/H. Maria M. Gods geloofsgemeenschap Groenlo, het Vrouwengilde, afdeling Groenlo van de Zonnebloem en bij de Vincentiusvereniging. Daarnaast is zij ondersteuner en mantelzorger van een buurgezin.
De heer Jos Taken (59 jaar) uit Lichtenvoorde als instructeur, dirigent en vrijwilliger voor zijn jarenlange inzet op allerlei vlakken voor het Schuttersgilde St. Switbertus. Hij richtte onder andere het verenigingsblad 'Opmars' en de jeugdopleiding op en maakt zich sterk voor muziekonderwijs op lokale basisscholen. Ook is Jos al jaren vrijwilliger bij Muziekvereniging Concordia Winterswijk-Kotten.
Mevrouw Marietje Betting (89 jaar) uit Lievelde. Mevrouw Betting is al ruim 50 jaar actief voor De Zonnebloem, afdeling Lievelde. Ook was zij jarenlang betrokken bij het Jeugdwerk in Lievelde, de Katholieke Plattelandsvrouwen, St. Paulusparochie en Hospicegroep de Lelie.
Mevrouw Maria Jans-Peeters (55 jaar) uit Groenlo is al sinds 1997 collectante voor het Diabetesfonds. Ook was zij jarenlang bestuurslid en uitvoerend vrijwilliger van gymnastiekvereniging Rap en Snel in Groenlo en lid van de locatieraad H. Calixtus-H. Maria Moeder Gods Geloofsgemeenschap Groenlo. Vanaf 2016 tot heden is mevrouw Jans-Peeters vrijwilligster bij het Taalhuis Oost-Achterhoek, het Taalcafé Groenlo en de Escaperoom Groenlo.

Marietje Betting. Foto: PR
Maria Jans-Peeters. Foto: PR
Rikie Wallerbos-Kersten. Foto: PR