Corona-hulp bij niet aangeboren hersenletsel

REGIO - Voor mensen die hersenletsel oplopen, verandert het leven definitief. Leren omgaan met de veranderingen is het moeilijkste. En de beperkingen als gevolg van de corona-crisis doen deze situatie geen goed. Gelukkig zijn er zorgprofessionals om daarbij te helpen.

Mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) hebben vaak last van vergeetachtigheid, concentratieproblemen en vermoeidheid. Zij kunnen de weg niet meer vinden, komen moeilijk uit hun woorden, zijn prikkelbaar en reageren anders op emoties. Door alle huidige veranderingen in het dagelijks leven kunnen deze problemen nog meer opspelen dan anders.
De Regionale Expertisecentra NAH Achterhoek kunnen in deze gevallen voor ondersteuning zorgen. De zorgprofessionals bieden een behandeling op maat van Hersenz aan. Patiƫnten of hun naasten met vragen hierover kunnen contact opnemen met gedragskundige Annebel Baakman, ook voor een vrijblijvend gesprek. Zij is bereikbaar via tel. 06-10269786. Ook beschikbaar voor informatie is cognitief trainer Simone Houwers, tel. 06-83671676. Zij zijn werkzaam in de omgeving Aalten, Lichtenvoorde, Winterswijk. Verder biedt onderstaande website veel duidelijkheid.


www.hersenz.nl