De Bibliotheek Oost-Achterhoek daagt iedereen uit om zijn 'blik op de toekomst' te schrijven. Foto: PR
De Bibliotheek Oost-Achterhoek daagt iedereen uit om zijn 'blik op de toekomst' te schrijven. Foto: PR

Schrijfchallenge ‘Blik op de toekomst’

REGIO - In samenwerking met Barbara Pavinati (Rabarbara) organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek een schrijfchallenge. De winnaar van deze uitdaging wint een jaar lang gratis lezen. Rabarbara helpt met schrijftips tijdens een gratis online schrijfworkshop op woensdag 13 mei. De deadline voor deze challenge ligt op woensdag 27 december.

Is er een leven na corona en hoe zie jij die toekomst voor je? Zal er een lange nasleep zijn of denk je dat alles na verloop van tijd weer zal zijn als vroeger? Ben jij dan veranderd? Is de maatschappij veranderd? Wat hebben we ervan geleerd? Hoe zal alles straks zijn?
De Bibliotheek Oost-Achterhoek daagt iedereen uit om zijn blik op de toekomst neer te pennen. Iedereen mag zijn fantasie de vrije loop laten gaan en een fantasy- of sciencefictionverhaal schrijven. Wie meer voor een realistisch weergave voelt, mag die beschrijven dan in zijn eigen rake woorden.
Het (fantasie)verhaal mag maximaal 700 woorden tellen. Wie wat schrijftips ter inspiratie wil, kan gratis deelnemen aan een online schrijfworkshop van Rabarbara op woensdag 13 mei (aanvang 10.00 uur). Aanmelden hiervoor kan via de website www.oostachterhoek.nl. Bijdragen moeten uiterlijk woensdag 27 mei gemaild worden naar de Bibliotheek. Het mailadres is eveneens te vinden op www.oostachterhoek.nl.
Een jury bestaande uit Rabarbara en twee bibliotheekmedewerkers buigt zich over de inzendingen. De winnaar gaat naar huis met een jaarabonnement van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Daarnaast zijn er aanmoedigingsprijzen in de vorm van bibliotheektassen met leuke inhoud.