Explorers op 1,5 meter bezig met houtbewerking. Foto: PR
Explorers op 1,5 meter bezig met houtbewerking. Foto: PR

Scouting Sint Bernardusgroep is weer gestart

LICHTENVOORDE - Bizarre tijden zijn het. Het corona virus heeft ons al een tijdje in de greep. Zo heeft ook de sint Bernardusgroep de afgelopen tijden, heel terecht, geen opkomsten gehad. Alle groepen stonden te trappelen om weer te beginnen. Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover.

Natuurlijk de scoutinggroep de nodige maatregelen getroffen in verband met corona. Zo treffen de leden elkaar alleen buiten, wassen ze heel vaak hun handen en is er maar een leeftijdsgroep per keer aanwezig. Voor de scouts en explorers is een programma gemaakt waarbij zij de anderhalve meter afstand kunnen bewaren. De jongste groepen, de welpen en de bevers, konden gewoon komen spelen; voor hen geldt de afstandsregel onderling niet. Iedereen blijft daarbij wel op het scoutingterrein. De bevers speelden afgelopen zaterdag baltikspellen en de welpen een levend bingospel. De scouts en de explorers zijn in hun programma’s meer gericht op de het aanleren van de scoutingvaardigheden. Dit varieert van vuur maken, alternatief koken, pionieren tot zakmesvaardigheden. Prima te doen met de huidige afspraken rondom de corona.
Scouting vindt het belangrijk dat kinderen van elkaar leren en leren van het samen dingen doen. Veel sporten of andere hobby’s kunnen of mogen nu nog niet beginnen. Dit is volgens Scouting niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van kinderen. Scouting stelt daarom, geheel vrijblijvend, de vereniging open voor kinderen die geen lid zijn, maar thuis zitten en niets te doen hebben. Wie langs wil komen, kan een mailtje sturen naar marionmilder@hotmail.com. Zij neemt dan contact op.De explorers (15 tot 17 jaar) zijn er op vrijdag van 18.30 tot 20.30 uur. De meidenscouts (13 tot 15 jaar) zijn er op zaterdag van 8.30-10.30 uur. De bevers (6 tot 8 jaar) zijn er op zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur en de welpen (7 tot 12 jaar) zijn er op zaterdag van 15.30-17.30 uur. De jongensscouts (13 tot 15 jaar) zijn er op zondag van 9.30 tot 11.30 uur.