Door de grote hoeveelheden brood zijn al vijf siereenden overleden. Eigen foto
Door de grote hoeveelheden brood zijn al vijf siereenden overleden. Eigen foto eigen foto

Dierenwelzijn staat voorop

Vervolg van de voorpagina.

Het bestuur van de stichting laat weten: "We zien kinderen en kinderen met ouders gelukkig nog steeds gebruik maken van het park. Het aaien van de kleine dieren in de weide en het voeren van de herten is vaak ook een onderdeel van een ‘rondje park’. Ook tijdens deze coronaperiode krijgen onze dieren voldoende aandacht, weliswaar nu niet in de dierenweide zelf maar wel langs het hek. Echter, nu de mensen meer thuis zijn, worden de dieren ook veel meer gevoerd dan normaal gesproken. Ze krijgen teveel brood aangeboden. Hierdoor krijgen ze veel te veel zout binnen, laten ze het gezonde voer in de bakken liggen omdat ze geen honger meer hebben en krijgen maag- en darmklachten. Dat laatste speelt vooral bij de eenden. Vijf siereenden zijn al overleden door het teveel aan brood in hun voedingspatroon. Daarnaast trekt al dat overtollige brood en ander voedselafval ratten en ongedierte aan en komen er (extra) kraaien, eksters, wilde ganzen en eenden op af. Dit zorgt voor onrust op de vijver en verstoort het broedgedrag van onze watervogels."

Binnenkort plaatst de stichting borden rondom de dierenweide waarop de de bezoekers op vriendelijke wijze geattendeerd worden op het voerverbod. "We vinden het erg jammer dat een voerverbod nodig is maar het dierenwelzijn in het park staat voor ons voorop. We vertrouwen erop dat iedereen het belang van het dierenwelzijn inziet en zich er ook aan het verbod gaat houden. In de toekomst hopen we op een andere manier mensen te kunnen betrekken bij het voeren van de dieren zoals we dat in de afgelopen jaren ook al deden met de bezoekers van de knuffelruimte. Zo zorgen we er samen voor dat ook de dieren deze coronaperiode gezond doorkomen."

'We

vertrouwen

erop dat

iedereen

het belang

van het

dierenwelzijn

inziet en zich

houdt aan het

voerverbod'

Het Wentholtpark is aangesloten bij de Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland. Bij negentig procent de circa vierhonderd bij deze vereniging aangesloten kinderboerderijen mag inmiddels niet meer gevoerd worden. Het Wentholtpark volgt nu dit voorbeeld.




In het park zijn de afgelopen tijd veel jonge dieren geboren, waaronder deze walibi. Foto: Annekée Cuppers