De spelerpas van Jan Manschot
De spelerpas van Jan Manschot

1986: ‘Brekken Jan’ coach voor één dag

Voor de dames van Longa’59 stond er voor 27 februari 1986 een oefenwedstrijd op het programma, echter was vaste coach Jos Holweg afwezig. Er zou toch begeleiding voor deze wedstrijd moeten worden gezocht, en die werd gevonden. Deze keer niet in de gebruikelijke hoek, maar een heel ander persoon zou op de bank zitten om de aanwijzingen te geven.

Jan Manschot, drummer van Normaal en voormalig lid van de vereniging, heeft op die bewuste donderdagavond de plaats van Jos ingenomen. In de jaren 1962 t/m 1966 was hij actief volleyballer bij Longa’59. Toon Hogenkamp en Ben Kemperman waren de trainers die hem de kneepjes van het volleybalspel bijbrachten. In Heren 2, maar ook in het eerste herenteam was Jan als speler actief. Hij wist er dus ‘alles’ van, redenen genoeg om hem te vragen om de dames tijdens deze wedstrijd te begeleiden.

Hij kon dan meteen even de sfeer proeven bij Longa’59 en de Hamalandhal. Want een week later zou het dreunen en denderen in de sporthal, wanneer Jan met Normaal op 8 maart zijn eerste concert van dat seizoen gaf. Het feit dat Jan een voormalig lid was van Longa’59 was mede reden, waarom Normaal het verzoek om de première van 1986 te mogen organiseren, honoreerde.