Afbeelding

1982: Keiade, een daverende beurs voor het hele gezin

Veel waardering toonde de oud-voorzitter van de Middenstandsvereniging, dhr. H.C. van Doorn, voor het werk van het bestuur van het L.O.V. (Lichtenvoordse Ondernemers Vereniging) voor het organiseren van de tweede Keiade. Dit bleek uit zijn toespraak bij de opening van deze Keiade. Een eer, die dhr. van Doorn en zijn echtgenote, te beurt viel voor het vele werk dat hij in het verleden voor de vereniging had verricht.

Van Doorn prees het initiatief van het jonge bestuur om zo'n grote beurs op touw te zetten, hij wenste alle deelnemende ondernemers veel succes en goede zaken, waarna hij overging tot de opening van de Keiade beurs ‘82. Hiervoor moest hij een Kei wegslepen. Hetgeen hem als ‘Keienslöpper’ bijzonder goed afging. Hiermee was de deur geopend en kon men de beurs gaan bezoeken.

Over de 4 dagen waren er zo’n 9000 bezoekers die de Keiade in de Hamalandhal bezochten en vooral op de donderdag was er grote belangstelling. Banketbakkers, schoenmakers, elektronica handelaren en nog vele andere Lichtenvoordse ondernemers waren aanwezig op de Keiade. Velen waren vol lof over de organisatie, presentatie en de opbouw en indeling. Erg overzichtelijk en smaakvol waren de diverse stands ingericht, waarbij de horecastand in het midden van de hal voor de juiste afwisseling zorgde en daarmee bepalend was voor de juiste gezellige sfeer, die er al deze dagen heerste.

De vele attracties verspreid over de dagen droeg bij aan het succes van de beurs. Zo waren er modeshows, springkussens, een luchtballon, een poppenshow voor de kleinste bezoekers, verschillende muziekgroepen en mocht iedere 500ste bezoeker een gratis vlucht maken in een helikopter.

Gezien de reacties van vele standhouders, die allen goede zaken hadden gedaan, mocht men stellen dat ook deze 2e Keiade succesvol was geweest. Zij hadden het publiek van Lichtenvoorde laten zien, wat de plaats zoal te bieden had en dat in een gezellige entourage, waarbij de sporthal wederom haar goede diensten bewees.

Dat de standhouders het werk van het bestuur wisten te waarderen bleek wel uit het applaus, dat op de laatste dag na afloop opklonk, nadat voorzitter dhr. te Brake een slotwoord had gesproken en daarbij alle medewerkers dank had gebracht.

De Lichtenvoordse ondernemers hadden daar weer eens duidelijk aan de weg getimmerd en daarbij laten zien, dat men voor veel aankopen niet ver hoeft te gaan.

Burgemeester Groffen laat zijn schoenen poetsen tijdens de Keiade
Bakker Mentink in de stand van de gezamenlijke bakkers