Annemiek Hiddink en René Domhof van Rabobank Noord- en Oost Achterhoek.
Annemiek Hiddink en René Domhof van Rabobank Noord- en Oost Achterhoek.

Rabobank steekt de ondernemers in Oost Gelre hart onder de riem

OOST GELRE - De Rabobank is bij uitstek de bank die zich richt op lokale ondernemers. Juist die ondernemers hebben het op dit moment soms zwaar. Veel consumenten kiezen tegenwoordig voor online-shoppen en daar komt de coronacrisis nog bovenop. De Rabobank wil de lokale ondernemers ondersteunen in deze lastige tijd. Ondernemers moeten hun bedrijf kunnen laten groeien en inspelen op de snel veranderende wereld, zo vindt de Rabobank. Zij helpen bij het regelen van de financiële zaken zodat de ondernemer zich volledig kan richten op het ondernemen. Maar de Rabobank doet meer en zet zich actief in voor de leefbaarheid in gemeente Oost Gelre. De bank heeft daartoe verschillende activiteiten ontplooid zoals het Rabobank Coöperatiefonds en Rabo Clubsupport waarmee maatschappelijke en culturele initiatieven financieel ondersteund worden. Het marktteam Oost Gelre van de Rabobank zet met de nieuwe bonnenactie in op de ondersteuning van de lokale winkeliers en horecaondernemers. Zij worden onevenredig zwaar getroffen door de huidige crisis.

Acties van ondernemers ondersteunen
“Als Rabobank zetten we ons op verschillende manieren in voor een sterkere lokale leefomgeving. Met het marktteam Oost Gelre van onze bank willen we de lokale economie stimuleren”, legt accountmanager MKB René Domhof uit. “We hebben zitten brainstormen over de mogelijkheden om de plaatselijke ondernemers vooruit te helpen. We willen onderscheidend zijn en de ondernemers ondersteunen in hun eigen plannen en acties. Dat is precies wat we nu gaan doen met het bonnenboekje. Met dit boekje promoten de ondernemers hun eigen aanbiedingen. De bonnen kunnen tot 1 september 2020 gebruikt worden.”

Koop lokaal
Het plan is enthousiast ontvangen door de ondernemers. “Wij zijn als marktteam nauw betrokken bij de lokale ondernemers. We weten wat er speelt en zien dat veel Achterhoekse ondernemers mooie initiatieven ontplooien om hun bedrijven in deze moeilijke tijd draaiende te houden. Die ondernemers willen wij graag ondersteunen en een hart onder de riem steken. Deze actie past heel goed bij onze missie als coöperatieve bank om samen onze lokale leefomgeving te versterken. De ‘koop lokaal’- oproep ondersteunen wij van harte en hanteren wij binnen onze bank ook zoveel mogelijk”, vertelt Annemiek Hiddink, lid van het directieteam.

Meedenken
Het marktteam Oost Gelre heeft alle zakelijke klanten met een winkel of horecazaak in de gemeente Oost Gelre benaderd om deel te nemen aan de actie. “Daarnaast hebben we ook de Lichtenvoordse Ondernemersvereniging en het Groenlo’s Ondernemers Verbond gevraagd om deze actie bij hun leden onder de aandacht te brengen”, licht Domhof toe. “De reacties waren heel positief. Ondernemers zijn blij dat we met hen meedenken. Dat is ook precies wat wij heel belangrijk vinden; meedenken en zo samen aan de slag om de klant en zijn omgeving te versterken.”

De Rabobank hoopt dat er massaal gebruik gemaakt wordt van het bonnenboekje. “Het is ontzettend belangrijk om onze lokale ondernemers te behouden. Zij zorgen voor de leefbaarheid in Oost Gelre.”