Dante Verbruggen uit Lichtenvoorde is een van de geslaagde Marianum-leerlingen. Foto: Annekée Cuppers
Dante Verbruggen uit Lichtenvoorde is een van de geslaagde Marianum-leerlingen. Foto: Annekée Cuppers Annekee Cuppers

Marianum zet geslaagde leerlingen 'te kijk'

OOST GELRE - Een drukke dag voor de mentoren van scholengemeenschap Marianum. Zij gingen donderdag 4 juni op pad om alle geslaagde leerlingen persoonlijk van harte te feliciteren met het succesvol afronden van hun opleiding. Voor iedere leerling was er de cijferlijst, een stralende zonnebloem en een opvallend raambord zodat voor de hele buurt direct duidelijk is 'hier woont een geslaagde Marianum-leerling'.

Door Annekée Cuppers

Een van de geslaagde vmbo g-t leerlingen is Dante Verbruggen uit Lichtenvoorde. "Erg spannend was de uitslag voor mij niet. Ik stond er goed voor en daarom maakte het voor mij niet zoveel uit dat het examen niet doorging." Zijn mentor, Sander Esselink, is ondertussen druk doende om het raambord te bevestigen, de tweede vandaag van de vele die nog zullen volgen. Zijn bezoek aan Dante is dan ook maar kort want er zijn nog zo'n 30 adresjes te gaan.

Dante vervolgt zijn studie aan de creatieve vakschool het Cibap in Zwolle. Daar heeft hij voor de richting mediavormgeving gekozen. Nu wachten hem eerst nog drie rustige vakantiemaanden. Aangezien het Bloemencorso in september is afgelast, ziet de vakantieperiode er dit jaar heel anders uit voor de jonge corso-ontwerper van Groep Rensing. Met zijn baantje bij de Praxis, hoeft hij zich voorlopig in ieder geval niet te vervelen.

Vanwege de coronamaatregelen vindt de diploma-uitreiking dit jaar plaats in kleine groepjes. De slagingspercentages waren dit jaar als volgt: vmbo basis 100%, vmbo kader 98%, vmbo g-t 100%, havo 95% en vwo 100%. Een aantal gezakte havo-leerlingen doen nog herexamen waardoor het slagingspercentage van dit niveau nog kan stijgen.


Onder toeziend oog van Dante en zijn moeder plaatst mentor Sander Esselink het raambord. Foto: Annekée Cuppers
Afbeelding
Afbeelding