De Litac-jeugd traint corona-proof. Foto: PR Litac
De Litac-jeugd traint corona-proof. Foto: PR Litac

Litac-jeugd mag weer trainen

LICHTENVOORDE - Litac-jeugd is weer begonnen. Met een flinke zijwind maar met evenveel enthousiasme werden op maandag 25 mei de eerste balletjes geslagen, na ruim twee maanden zonder batje, racket en bal.

De jeugd van de Lichtenvoordse vereniging stond te trappelen om te mogen beginnen met sporten. Ze hadden er zin in en nadat de tafeltennistafels voor het eerst naar buiten waren gedragen konden de drie jeugdgroepen aan de slag. Naast het tafeltennissen werden er ook allerlei andere balspelletjes gedaan en natuurlijk moest er ook weer aan de conditie gewerkt worden middels een parcours met onder meer planken en touwtje springen. Iedereen genoot.

Op donderdag 28 mei konden de dynamic-tennistrainingen voor de jeugd worden hervat. Hoewel dynamic tennis normaal een binnensport is heeft Litac een creatieve manier gevonden om een buiten-alternatief aan te bieden. Op het afgesloten terrein van zwembad Meekenesch heeft Litac elke donderdag van 18.30 tot 20 uur de gelegenheid om deze trainingen te verzorgen. Daarvoor wordt met het spannen van een net een veld gecreƫerd.

Ook de trainers zijn blij dat de leden er weer zijn. Na afloop van de eerste trainingen gaven de jeugdleden aan dat ze even moesten wennen, maar dat ze het een leuke training vonden. Het excuus van de wind werd wel vaak gebruikt.
Wie belangstelling heeft om kennis te maken met tafeltennis of dynamic tennis kan contact opnemen met Litac.

Ook de jonge dynamic-tennissers kunnen weer aan de slag. Foto PR Litac