Nix

Ik las een artikel in de Elna over een echte Longaman die Elshof heet en niet Treffer. Grappig toeval.

Ja, ik heb zowel de Elna als de Groenlose Gids helemaal gelezen afgelopen week, want ondanks dat de horeca zijn deuren weer kon openen, ben ik er nog niet geweest. Ik had dus tijd genoeg om te lezen.

Het heeft nog iets drempeligs, dat nieuwe abnormaal. Ik wil naar een kroeg met de mogelijkheid om er na vijf minuten weer weg te gaan of om er vier uur te blijven hangen. Zoals het nu moet, vind ik nix.

Ik wil niet hoeven te reserveren, ik wil niet dat een leek aan me vraagt hoe het met mijn gezondheid is, ik wil zelf - in overleg met die ander - bepalen hoe veraf of dichtbij ik bij iemand sta of zit en wat ik met haar of hem doe, binnen de fatsoensnormen.

Ik wil geen toestemming hoeven te vragen om naar het toilet te gaan.

Ik besef wel dat die maatregelen er niet voor niets zijn en dat de horeca-ondernemers het ook liever anders hadden gezien, maar toch.

Daarom wil ik alle anderen ook wel zoveel mogelijk aansporen naar de horeca te gaan, want de horecaondernemers kunnen het goed gebruiken. Ook omdat het de eerste dagen vanaf 1 juni weliswaar gezellig druk was, zoals het werd genoemd, maar zeker niet zo druk als van tevoren verwacht werd. Dus drink, eet, consumeer, besteed, reserveer en bewonder.

Misschien kom ik toch nog wel na. Er is toch nix op televisie.