Directeur Ton Mengerink (links) van de Bibliotheek Oost-Achterhoek en Sander Hubers, directeur van bouwbedrijf Hubers bv, brengen samen een toast uit op het hoogste punt. Foto: PR
Directeur Ton Mengerink (links) van de Bibliotheek Oost-Achterhoek en Sander Hubers, directeur van bouwbedrijf Hubers bv, brengen samen een toast uit op het hoogste punt. Foto: PR

Hoogste punt nieuwbouw De Leest bereikt

LICHTENVOORDE - Onlangs is bij de realisatie van de nieuwbouw aan de Leest in Lichtenvoorde het hoogste punt bereikt. In de nieuwbouw, welke onderdeel uitmaakt van fase 3 van de Nieuwmarkt komen twaalf huur- en koopappartementen en wordt de Bibliotheek Lichtenvoorde gevestigd.

De bouw wordt gerealiseerd door bouwbedrijf Hubers bv en verloopt voorspoedig. Vanwege de corona-maatregelen was het niet mogelijk om gezamenlijk met de eigenaren van de appartementen en de bibliotheek ter plaatse een toast uit te brengen op het hoogste punt. Om toch een feestelijk tintje te geven aan deze mijlpaal heeft bouwbedrijf Hubers bij alle eigenaren van de appartementen en de bibliotheek een pakketje laten bezorgen, zodat iedereen in zijn eigen omgeving toch een toast uit kon brengen op het hoogste punt.

Alle

toekomstige

eigenaren

ontvingen een

pakketje zodat

iedereen in

zijn eigen

omgeving toch

een toast uit

kon brengen

op het

hoogste punt


De bouw van het huidige gebouw maakt onderdeel uit van fase 3 van de Nieuwmarkt. Fase 1 en 2 zijn in 2010/2011 gerealiseerd. Het tweede deel van fase 3 met appartementen is nu ook in aanbouw. Directeur Ton Mengerink is blij met de verhuizing van de bibliotheek naar ‘De Leest’: “We krijgen in Lichtenvoorde opnieuw een prachtige centrale locatie. We denken daarbij een belangrijke bijdrage te leveren aan de aantrekkingskracht van het centrum.”

Na de verhuizing van de Bibliotheek Lichtenvoorde zal de huidige locatie van de bieb aan de Dijkstraat veranderen in een feestplein en parkeerplaatsen.Voor het derde deel van fase 3 (het deel van het plan dat aan het pand van supermarkt ALDI zal worden gebouwd) worden nu de plannen uitgewerkt en een mogelijke realisatie hiervan zou in 2021 kunnen zijn. Dit deel bestaat uit een commerciële invulling op de begane grond en appartementen in de bovenliggende bouwlagen.