De monumentale molen in Harreveld blijft voorlopig voor publiek gesloten. Foto: PR Hermien
De monumentale molen in Harreveld blijft voorlopig voor publiek gesloten. Foto: PR Hermien Foto:

Molens juist wel of niet geopend

OOST GELRE - Afgelopen week stond in deze krant een persbericht van de landelijke molenvereniging De Hollandsche Molen. In dit artikel stond dat veel molens die in de afgelopen periode gesloten waren opnieuw opengingen. Ter illustratie heeft de redactie hierbij foto's opgenomen van de Vier Winden in Vragender en de Hermien in Harreveld. Dit leidde tot verwarring en dat zetten we graag even recht.

Gerdien Pijnappel van korenmolen De Vier Winden meldt dat hun molen en de winkel niet gesloten zijn geweest. "Sterker nog, we moesten de afgelopen weken juist alle zeilen bijzetten om aan de grotere vraag aan verschillende meelsoorten te voldoen."

Het bestuur van korenbeltmolen Hermien geeft aan dat de molen sinds 1 juni weer volop draait maar tot nadere berichtgeving nog voor publiek gesloten blijft. "Dit doen we om de risico's voor de molenaars en hulpmolenaars zoveel mogelijk te beperken. Zo gauw de molen weer te bezoeken is, laten we dat weten via onze website."

Voor meer informatie over deze molens, kijk op de betreffende website.


www.gunnewickdevierwinden.nl

molenhermien.harreveld.nl/


Bij De Vier Winden wordt juist extra hard gewerkt om aan de toegenomen vraag te voldoen. Foto: archief Achterhoek Nieuws