Het Wentholtpark is nog op zoek naar vrijwilligers, zodat de knuffelweide vaker open kan voor publiek. Foto: Annekée Cuppers
Het Wentholtpark is nog op zoek naar vrijwilligers, zodat de knuffelweide vaker open kan voor publiek. Foto: Annekée Cuppers

Geslaagde proef! Dierenweide Wentholtpark weer open

LICHTENVOORDE - Afgelopen zaterdag hield Stichting Wentholtpark een proef met het openstellen van de dierenweide. En die proef is geslaagd, zo laten de vrijwilligers enthousiast weten. Ondanks het weer waren er toch veel ouders met kinderen die de dierenweide weer kwamen bezoeken.

"We zijn tevreden over de dag. De bezoekers konden zich goed houden aan de aangepaste huisregels, ook al was het niet vasthouden van de dieren soms moeilijk voor de kinderen. Een enkeling hebben we geen toegang kunnen verlenen omdat we anders de huisregels moesten omzeilen en dat willen we juist niet.", vertelt een van de vrijwilligers.

Het bestuur heeft samen met de vrijwilligers besloten om de dierenweide vaker te openen. Voor de vrijwilligers is dat wel intensief want ze moeten nu echt aanwezig zijn om de huisregels ook te kunnen handhaven. Daarom is besloten om een aangepaste versie van de openingstijden aan te houden. Deze zijn: de even weken zaterdagmiddag open van 13:00 tot 17:00 uur, oneven weken woensdagmiddag open van 13:00 tot 17:00 uur. Het bestuur benadrukt: "We willen ouders van kinderen onder de 12 jaar echt er op attenderen om mee te komen naar de dierenweide, zonder begeleiding kunnen we kinderen niet naar binnenlaten."

Vrijwilligers gezocht
Het zou prettig zijn als de dierenweide vaker open kan. Daarom is het Weltholtpark op zoek naar vrijwilligers, ook voor andere hand- en spandiensten. Geïnteresseerden kunnen zich melden via: dierenweide@wentholtpark.com.

Huisregels
Bezoekers zijn welkom in de dierenweide wanneer zij klachtenvrij zijn en de afgelopen 14 dagen dit ook zijn geweest.
Bezoekers kunnen zich melden bij de ingang (Wentholtstraat).
Een van onze vrijwilligers vangt u op.
De vrijwilliger geeft een korte uitleg over de gearceerde looproute.
Bezoekers dienen de handen te desinfecteren.
Houdt 1,5 m afstand van andere bezoekers.
Kinderen onder de 12 jaar alleen onder begeleiding van een meerderjarige.
Dieren mogen geaaid, maar niet worden opgetild, vastgepakt of op schoot genomen.
Bezoekers houden zich aan de instructies van de vrijwilligers.