Uitzicht vanuit de tuin op het atelier SABI (links) en de serre (rechts) waar de maaltijden worden geserveerd. Foto: PR
Uitzicht vanuit de tuin op het atelier SABI (links) en de serre (rechts) waar de maaltijden worden geserveerd. Foto: PR

Zomer-schilderweek in eigen land met Frans vleugje

EEFDE – Wie zin heeft in vakantie en door corona nog geen plannen heeft gemaakt om er even tussenuit te gaan, kan in atelier SABI in Eefde deze zomer terecht voor een aantal bijzondere schilderweken met de inspirerende titels ‘Gelaat en Gestalte’ en ‘Frankrijk aan de IJssel’.

Schilderen en ondertussen volop genieten, in een ruim atelier en tuin met boomgaard, op loopafstand van de IJssel. Het landschap om je heen, met akkers, rivier en bos en heerlijke maaltijden, geven je het echte vakantiegevoel. En zelfs meer dan dat: alsof je in Frankrijk bent! Uiteraard zijn de schilderweken corona-proof, met voldoende afstand tussen de cursisten. Het maximale aantal deelnemers is tien, minimaal zes.

‘Gelaat en Gestalte’ is het thema van de eerste zomer-schilderweken, van 5-10 juli (vol) van 12-17 juli. Onder leiding van beeldend kunstenares Nicole Karrèr staan twee expressionistische schilders centraal: de Russische Alexej von Jawlenski en de Nederlandse Leo Schatz. De contrasterende tegenstellingen zorgen als vanzelf voor inspiratie en zetten je aan tot spiegelend schilderen. Tussendoor en aan het slot van elke dag word je verwend door de culinaire kunsten van Truus Wigger.

‘Frankrijk aan de IJssel’ is het thema van de tweede zomer-schilderweek, van 17-22 augustus. Franse landschapsschilders inspireren je tot het maken van werk dat bij jou past. Fris, spontaan, met grote streken zoals de rivier en de akkers om je heen of juist zacht en verfijnd als het licht en de wolken. De week wordt afgesloten met een Frans diner en expositie in de tuin. Deze week wordt gegeven door twee docenten: beeldend kunstenaars Louise Kleinherenbrink en Corrie Haverkort.

Informatie over ‘Gelaat en Gestalte’ staat op www.truuswigger.nl en www.nicolekarrer.nl, bel Truus Wigger, 06-12 07 07 05 of Nicole Karrèr, 06-33 919 989. Aanmelden kan bij Truus via site of mail twigger@planet.nl. Meer lezen over de schilderweek ‘Frankrijk aan de IJssel’ kan op de site www.sabikunstenfilosofie.nl, bel Corrie Haverkort 06-28125600 of Louise Kleinherenbrink 06-23860811.


Zie ook de advertentie in dit blad.