Johnny Nijland voor zijn slijterij De Heerlyckheid. Foto: Annekée Cuppers
Johnny Nijland voor zijn slijterij De Heerlyckheid. Foto: Annekée Cuppers

Even voorstellen: Johnny Nijland van slijterij De Heerlyckheid

LICHTENVOORDE - Een grootse opening met veel feestelijke acties, zo zag Johnny Nijland (52) de overname van Slijterij Paul voor zich. Die plannen heeft de Twentse ondernemer vanwege de coronacrisis voorlopig in de ijskast moeten zetten. Een nieuwe naam voor de slijterijwinkel aan de Varkensmarkt is er al wel. Sinds vorige week prijkt de naam De Heerlyckheid, verwijzend naar de Heerlyckheid Lichtenvoorde in de 17de eeuw, trots op de winkelgevel van een al even zo trotse eigenaar. Tijd voor een nadere kennismaking.

Johnny startte zijn loopbaan aanvankelijk als eigenaar van een kaas- en wijnwinkel in Tubbergen en volgde daarvoor de slijtersvakopleiding. Na tien jaar bleek de winkel niet meer rendabel en volgde er een periode waarin Johnny zich verder bekwaamde in het slijtersvak en onder andere werkte als slijter en cocktailbartender. Daarnaast zette hij een kleine wijnimporthandel op. Toen de kans zich voordeed om een goedlopende slijterij in de Achterhoek over te nemen, een streek waar hij graag en veel kwam, greep Johnny deze dan ook met beide handen aan.

Plannen voor de winkel heeft Johnny volop: "Wat goed is blijft, waar mogelijke komt er aanvulling. Slijterij Paul stond bekend om zijn uitgebreide assortiment whiskey's en daar zal ik als Schotland-fan zeker iets aan toevoegen. Een mooi thema dat ik graag uit wil breiden met mijn eigen passie: introduceren van verrassende, onbekende types en verrassende stijlen wijn." Naast zijn werk is Johnny een passievolle amateurkok en met een voorliefde voor dito spannende en verrassende wijn-spijs combinaties.

"In de nabije toekomst volgen er voor- en najaarsproeverijen waar wijnliefhebbers mijn passie mogen ontdekken. Tussendoor komen er kleinere themaproeverijen en workshops. In de winkel zal veel aandacht zijn voor lokale en regionale bieren, aangevuld met met verrassende en onbekende buitenlandse varianten. De liefhebbers van likeuren, aperitieven en digestieven komen zeker ook aan hun trekken. Daarnaast zal de winkel bol staan van allerlei cadeau-ideeën, met voor ieder wat wils. Geen cadeau kunnen vinden, gelukkig zijn er dan de cadeaubonnen nog."

Johnny verwelkomt oude én nieuwe klanten van dinsdag tot en met zaterdag graag in zijn winkel aan de Varkensmarkt 8c in Lichtenvoorde. Voor wie nog liever even thuis blijft of zichzelf het gemak gunt van bestellen vanuit de luie stoel, die kan terecht in de uitgebreide webshop op www.deheerlyckheid.eu.