Nicole Reuselink op de nieuwe bowlingbaan. Foto: Verona Westera
Nicole Reuselink op de nieuwe bowlingbaan. Foto: Verona Westera

De ballen rollen bij jarige Reuselink

WINTERSWIJK - Wie dicht bij huis een gezellig dagje uit wil, kan terecht bij Reuselink, op recreatiepark Het Winkel, aan de Slingeweg, op loop- en fietsafstand van het dorp. Vanaf juli is de compleet nieuwe bowlingbaan geopend. Ook kunnen liefhebbers reserveren voor een spelletje indoor jeu de boules.

Door Verona Westera

"Het zijn vrolijke en leuke spelletjes om samen met anderen te doen", vindt Nicole Reuselink. Om die reden werden prachtige, fonkelnieuwe bowlingbanen gerealiseerd en werden ook twee indoor jeu de boules banen aangelegd. "We hebben goed gekeken wat de gasten van zowel Het Winkel als Reuselink aanspreekt. Het is dus ook erg leuk voor mensen uit Winterswijk om zich een dagje te vermaken." Het zijn activiteiten voor alle generaties. "Kinderen, maar ook hun ouders, en grootouders kunnen zich uitleven op de bowlingbaan", lacht Nicole. "We hebben uiteraard eerst met ons team getest hoe het bevalt. Het viel goed in de smaak bij alle leeftijden. Ook veel van de jongere medewerkers zagen het wel zitten om met hun vrienden een balletje te komen gooien."
De banen zouden al eerder geopend worden, echter de coronacrisis gooide roet in het eten. "Maar vanaf juli mogen mensen echt de ballen laten rollen."

Voor Reuselink, dat dit jaar 60 jaar bestaat, is dit slechts één van de veranderingen, in de laatste jaren. "We pakken elk jaar een deel van het park aan", legt de Winterswijkse onderneemster uit. "We hebben al eerder het zwembad volledig gerenoveerd. De binnenspeeltuin is gebouwd, het buitenspeelterrein is gerenoveerd, de snackbar en de winkel zijn vernieuwd", somt ze op. Ook het restaurant heeft al eerder een metamorfose ondergaan. Ook is dit jaar de keuken in een nieuw jasje gestoken met een nieuw concept Burgers & Pancakes.

Reuselink bestaat dan misschien 60 jaar, maar de uitstraling is fris en modern. Het restaurant is een sfeervolle mix van modern met een natuurlijke look. Mooie grote houten eettafels en gezellige zithoekjes met comfortabele moderne stoelen. "We hebben de bowlingbanen achter het restaurant gedeelte gebouwd, zodat het ook mogelijk is om een combinatie te maken. Een hapje eten en daarna een balletje gooien", legt Nicole uit. De bowlingbanen worden door een wand van voornamelijk glas van het restaurant gescheiden, zodat er geen overlast is. Langs de scheidingswand zijn aan beide zijden gezellige zitjes gecreëerd, waar mensen bijvoorbeeld een drankje kunnen nemen. Dat ook nog eens bij een sfeerhaard.

Voor wie niet van binnenactiviteiten houdt heeft Reuselink/Het Winkel ook volop mogelijkheden. "We hebben voor alle generaties voldoende te bieden op het park. Maar we zitten natuurlijk ook op fiets-, of zelf loopafstand van het dorp. In deze coronacrisis zullen mensen wellicht wat dichter bij huis blijven, en hier kan men echt vakantie beleven. Dat kan op de camping, maar ook bijvoorbeeld in een luxe chalet, of in het familiehuis", weet Nicole. "Voor natuurliefhebbers is het hier natuurlijk helemaal genieten. We merken dat kamperen hot is. Misschien wel juist in deze rare tijden is men op zoek naar rust en balans en even terug naar de natuur. Happiness in al z'n eenvoud", besluit Nicole.


www.reuselink.nl