D66 Oost Gelre vraagt weer aandacht voor het SKB

Tijdens de raadsvergadering van 9 juni jl. heeft onze fractie bij het vragenuur weer aandacht gevraagd voor de problemen tussen het SKB in Winterwijk en Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Wij hebben grote zorgen of de zorg op lange termijn in Oost-Achterhoek hierdoor geen gevaar loopt. Wij pleiten al lange tijd voor een goede oplossing tussen deze twee ziekenhuizen. Onze fractie heeft al in december 2019 een motie van deze strekking ingediend. Deze motie werd door alle andere fracties ondersteund. Wij zullen de vinger aan de pols houden. Ook wij willen graag betrokken worden bij het zoeken naar een oplossing. De zorg in Oost-Achterhoek gaat ons allen aan.

Tevens stond de raadsvergadering onder andere in het teken van het jaarverslag en jaarrekening 2019 van onze gemeente. De cijfers gaven een onthutsend beeld van de financiële toestand van de gemeente. Ook dit afgelopen jaar 2019 was er weer een tekort van ruim 3 miljoen euro op de begroting. Voor de vierde keer op een rij is er sprake van een nadelig saldo. De reservepositie van onze gemeente staat daardoor zwaar onder druk. De D66-fractie heeft het college wederom met klem opgeroepen zich voortaan beter aan de begroting te houden.

De aanpassing van de Aaltenseweg die nodig is om de veiligheid op deze weg te verhogen heeft onze steun gekregen. Wel hebben wij aangegeven dat bij het vaststellen van het nieuwe verkeerscirculatieplan Lichtenvoorde overwogen moet worden of de Aaltenseweg wel een ontsluitingweg moet blijven. Het uitgaande verkeer moet misschien via andere wegen afgevoerd worden. Onze fractie wil het liefst in overleg met de aanwonenden tot een goede en veilige Aaltenseweg komen. Wilt u reageren, meedenken of een eventuele bijdrage leveren, aarzel dan niet om één van onderstaande telefoonnummers te bellen.



Namens de D66-fractie Oost Gelre,
Jerry van der Meulen 06 – 40 60 61 71
Linda van der Berg 06 – 20 66 35 04
Jarno Hilge 06 – 22 60 06 24