Air-badminton op het Swite-terrein
Air-badminton op het Swite-terrein Ton Takken

LBC'72 Buiten badminton

In de badmintonsport is een nieuwe variant van het badminton geïntroduceerd: Air-badminton. Air badminton is een badminton variant speciaal om buiten te spelen met een speciale shuttle: de Air-badminton shuttle.

Deze shuttle is speciaal ontwikkeld om minder windgevoelig te zijn, maar bij harde wind is het niet te voorkomen dat de shuttle toch verwaaid, maar dit geeft ook weer een extra dynamiek aan het Air-badminton. Ook de spelregels en de indeling van het veld zijn anders dan in het traditionele badminton. Air-badminton kent een deadzone rond het net, aan beide zijden 2 meter. Dit wil zeggen dat als een speler een shuttle speelt, die in de deadzone valt, dan is dat direct een punt voor de tegenpartij.
Verder kent Air-badminton geen bepaald vak waarin de shuttle moet terechtkomen bij het opslaan en ook bij het opslaan mag de speler op 1 meter achter de deadzone, vanuit elke positie van het veld opslaan.

Het bestuur van LBC'72 heeft het Air-badminton aangegrepen om, in deze Corona tijd, de leden van LBC'72 de mogelijkheid te geven om buiten badminton te kunnen spelen. Dit doen wij de hele maand juni, elke woensdagavond van 19.00u tot 21.30u op het gravelveld van het Swite-terrein in Lichtenvoorde. De leden die willen meedoen om Air-badminton te spelen, melden zich van te voren aan en kunnen dan volgens een van te voren gemaakte tijdsindeling Air-badminton spelen.
Hierbij worden de Corona regels in acht genomen.

Woensdag 3 juni was onze vuurdoop avond met het Air-badminton, deze avond was zeer geslaagd. De leden van LBC'72 moesten eerst even wennen aan de nieuwe regels en veldindeling. Maar daarna werd er meteen al fanatiek Air-badminton gespeeld, men vindt het een leuke nieuwe vorm van Badminton. En het was afgelopen woensdag ook prachtig mooi zomer weer met weinig wind, dus zeer geschikt voor Air-badminton.

En natuurlijk was het ook leuk dat de leden elkaar weer eens live konden zien en spreken buiten op het Swite terrein, ook dit sociale aspect maakt dat het een succesvolle nieuwe buitensport is.