Door alle puzzelstukjes aan elkaar te leggen wordt langzaam het nieuwe logo zichtbaar. Foto: Annekée Cuppers
Door alle puzzelstukjes aan elkaar te leggen wordt langzaam het nieuwe logo zichtbaar. Foto: Annekée Cuppers Annekée Cuppers

Leerlingen De Leeuw puzzelen nieuw logo bij elkaar

Onthulling nieuwe logo op locatie Richterslaan

LICHTENVOORDE - Nadat het basisscholen De Regenboog en Het Hof augustus 2019 besloten samen verder te gaan als samenwerkingsschool De Leeuw werd er op twee locaties les gegeven, te weten: de Richterslaan en de Planetenstraat. Vanaf het nieuwe schooljaar komt daaraan een eind en gaan alle leerlingen over naar de locatie aan de Richterslaan. Vrijdag 12 juni werd hieraan alvast een feestelijk tintje gegeven met de onthulling van het nieuwe logo waarmee de school zijn visie 'Krachtig in de wereld staan' vol trots kan uitstralen.

Door Annekée Cuppers

In aanloop naar de onthulling waren alle 170 leerlingen schoolbreed al met het nieuwe logo aan de slag gegaan. Iedere klas had een stukje van de puzzel gekregen en daarbij de opdracht na te denken over hoe zij dachten dat het complete logo eruit zou zien. Voorafgaand aan de onthulling kwamen kwamen enkele leerlingen per klas naar voren om hun stukje van de puzzel aan te leggen waarna het logo zichtbaar werd. Daarop was het de beurt aan de oudste leerling Jolijn en de jongste leerling Milan (hij zit net een paar weken op school) om samen het logo aan de gevel van de school te onthullen. Directeur Esther Gebbink had vervolgens nog een leuke attentie voor alle kinderen: een rugtasje met daarop het nieuw logo. In het tasje een bijpassende traktatie: een Lion-candybar.

'Vreemd om de
Regenboog zo
te moeten laten
gaan, we hadden
het afscheid graag
groots gevierd'


Intern begeleidster Susanne Hanselman vertelt: "Het lesgeven op twee locaties vroeg de nodige flexibiliteit van leerlingen, ouders en leerkrachten. Het wegbrengen van kinderen naar verschillende locaties, het afspreken met vriendjes en vriendinnetjes, overleg met collega's, de verschillende lestijden op beide locaties. Dat wordt straks allemaal weer een stuk makkelijker nu we na de vakantie op een locatie zitten."

Afgelopen week viel de definitieve keuze voor de locatie aan de Richterslaan. Susanne vertelt waarom het bestuur voor deze locatie heeft gekozen: "Beide gebouwen zijn even oud echter past de locatie en de inrichting van het pand aan Het Hof beter bij de visie die het team heeft op De Leeuw. Dat is gericht op samenwerken, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Dat kan gemakkelijker in het pand aan Het Hof omdat je daar beschikt over twee grote open hallen waar je de mogelijkheid hebt om verschillende werkplekken te creëren."

Susanne, die zelf jarenlang werkzaam was op De Regenboog, vervolgt: " Graag hadden we het afscheid van de Regenboog groots gevierd, met leerlingen, ouders, buurtgenoten en oud-leerkrachten. Helaas kan daar in deze tijd geen sprake van zijn, dat is erg jammer. Best vreemd dat we De Regenboog nu zo moeten laten gaan, ook voor de bewoners van Het Hooiland. De school heeft daar toch zo'n veertig jaar deel uitgemaakt van de wijk. Nu wacht ons de komende tijd een flinke klus: het verhuizen van spullen van de Planetenstraat naar de Richterslaan. Na de vakantie kunnen we dan vol trots en met nieuwe energie aan de slag op basisschool De Leeuw!"


www.basisschooldeleeuw.nl

Voor iedere leerling een rugzakje met het nieuwe logo én een Lion-candybar. Foto: Annekée Cuppers