Afbeelding

De afgelopen weken in de Hamalandhal

Na de persconferentie op 16 maart werd het stil in de Hamalandhal. Door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan waren wij genoodzaakt om ook onze deuren voorlopig te sluiten. Een periode met veel vragen en onzekerheden was aangebroken. Ondanks dat er geen scholen, verenigingen en groepen sportvrienden meer kwamen sporten, besloten wij de handen uit de mouwen te steken.

Deze periode bood ook kansen om nieuwe projecten op te pakken en onder andere de zolder op te ruimen. Daar vonden wij, geheel typisch, een oude doos met allerlei documenten, krantenknipsels en foto’s uit vervlogen tijden. Netjes gearchiveerd door de beheerders uit die tijd. Van deze archieven hebben wij wekelijks de rubriek ‘Uit de oude doos’ geschreven die op deze zelfde pagina te lezen was. Fascinerende evenementen en sportmomenten zijn zo weer de revue gepasseerd.

De Hamalandhal heeft een moderne en frisse uitstraling! Om dit te behouden wordt de Hamalandhal zoals altijd van top tot teen schoongemaakt en hebben wij deze periode ook benut om verschillende ruimtes van een nieuw likje verf te voorzien. Zo hebben wij onder andere de muren in de toestelberging en kleedkamers geschilderd en het gele bankje in de centrale hal waardoor alles er weer zo goed als nieuw uitziet!

Om verenigingen en (basis)scholen die bij ons sporten te helpen hebben wij aangeboden om sport- en spelmaterialen uit te lenen. Onder andere basisschool De Leeuw heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt en een leuke sportdag voor groep 7 & 8 georganiseerd.
Het is fijn om op deze manier de verenigingen en (basis)scholen te kunnen helpen en dat de kinderen bewegingsonderwijs krijgen in deze bijzondere omstandigheden.

Het doet ons zeer goed om te zien dat de verenigingen op creatieve wijze weer aan het trainen zijn met de teams. Van speeltuinen, voetbalvelden en van nog vele andere locaties wordt dankbaar gebruik gemaakt door de verenigingen. Door binnensport opeens buiten te moeten beoefenen wordt veel flexibiliteit en vindingrijkheid van zowel trainers als leden gevraagd.

Afhankelijk van hoe het virus zich de komende tijd verspreidt ziet het er nu naar uit dat vanaf 1 juli er weer binnen gesport mag worden. Om tegen die tijd onze deuren voor de zaalsporters te kunnen open, en alles geheel volgens de richtlijnen in goede banen te leiden zijn we momenteel druk in de voorbereiding. Tot die tijd wensen we iedereen nog veel succes met de buitentrainingen en zien we elkaar hopelijk weer snel in de Hamalandhal!