Laatst gezien

Vroeger. Niet eens zo heel erg vroeger. Toen wist je soms uren, dagen, weken niks van iemand.
Maar nu. Waarom staat er laatst gezien: gisteren om 22.44? Is-ie de krant aan het lezen ofzo?

Soms wil je even terug naar een kleinere en langzamere wereld. De enigen waarvan je echt real time (echte tijd) wist hoe het met ze ging waren de buren als je ze in de auto zag stappen voor een dagje naar het strand. Heb ik laatst ook nog gezien.

Terug naar een kleinere (maar niet langzamere) wereld lijkt me ook goed voor het SKB Winterswijk. Die fusie met het Slingeland in Doetinchem moet natuurlijk gewoon worden afgeblazen. De zelfbenoemde Achterhoekse hoofdstedelingen hadden van tevoren al een dubbele agenda. Ze wilden helemaal niet gelijkwaardig samenwerken en samengaan, ze wilden 'ons' Winterswijk gewoon opslokken.

Efficiƫntie en schaalvoordelen kun je ook wel bereiken door gelijkwaardige samenwerking tussen zelfstandige organisaties.
En de IC moet hier in de buurt voor als er weer eens iemand in levensbedreigende paniek raakt omdat iemand maar offline blijft. Of omdat een minderjarige een Grolsh-lachgas combi verkeerd heeft ingeschat.

Terug naar een kleinere wereld lijkt me ook goed voor de Christuskoningkerk in Lievelde. Gewoon afsplitsen van die grote rooms-katholieke kerk. Dat logge en dogmatische instituut. Met weliswaar prachtige gebouwen, beelden, muurschilderingen en glas-in-lood-ramen, maar ook met liefdeloze opvattingen over vrouwen en homo's en muziek.

De Lieveldse kerk kan als zelfstandige hemelwerkplaats misschien nog wel de moederkerk blijven gebruiken als inkooporganisatie. Om zo gebruik te maken van kwantumkorting op bijvoorbeeld miswijn, hosties en kostuums.

God is a zzp'er.
En ik ook.

door columnist: vandaag om 9.33.
Laatst gezien door redacteur: vandaag om 15.11.