Mieke Kolkman-Hurenkamp neemt na ruim 45 jaar afscheid van het onderwijs. Foto: PR Ludgerusschool
Mieke Kolkman-Hurenkamp neemt na ruim 45 jaar afscheid van het onderwijs. Foto: PR Ludgerusschool

Juf Mieke gaat met pensioen

LICHTENVOORDE - Juf Mieke gaat met pensioen! Met een onderwijscarrière van ruim 45 jaar gaat Mieke Kolkman-Hurenkamp, voor de kinderen juf Mieke, met ingang van 10 augustus genieten van haar pensioen. Een terugblik door de collega's van de Ludgerusschool.

Juf Mieke heeft jaren voor de klas gestaan, maar daarnaast is ze dé specialist op het gebied van taal, lezen en spelling. Door haar bevlogenheid hebben veel kinderen met moeite in het taal-, lees- en/of spellingproces het lezen onder de knie gekregen. Mieke haalde alles uit de kast om tot resultaat te komen, van letters bakken met deeg tot lezen met behulp van een leeshond. Niets was haar teveel om het beoogde doel te behalen. Want ook al stagneert het leesproces, er is véél mogelijk.

Mieke's geloof in de mogelijkheden van élk kind en het vertrouwen dat het uiteindelijk gaat lukken, zijn kenmerkend voor haar. Met haar eindeloze geduld, inzet en positiviteit hebben heel veel kinderen kunnen profiteren van haar expertise en aanpak. De ontwikkeling op taal-, spelling- en leesgebied binnen stichting Paraat scholen is mede door Mieke op een hoger niveau komen te liggen. Er is geen scholing aan haar voorbij gegaan. Alles in het belang van de kinderen. Ze staat in de hele regio bekend om haar kennis op dit gebied. Vanwege de coronacrisis heeft ze zelfs de laatste maanden ook nog digitaal lesgegeven. De kinderen en juf Mieke konden op deze manier toch nog fijn met elkaar samenwerken. Een wel heel bijzondere manier voor iemand die begon met het leesplankje, om de loopbaan nu zo gedigitaliseerd af te sluiten.

In de week van 6 juli nemen de kinderen en de collega’s van de St. Ludgerusschool op gepaste wijze afscheid van Mieke. Een receptie organiseren gaat nu niet lukken in verband met de corona-maatregelen. Na de zomervakantie komt er alsnog een afscheidsreceptie voor Mieke. Het is nu de tijd voor Mieke om het onderwijs los te laten en op een andere manier te gaan genieten. Wij gaan een geweldige collega missen. Mieke bedankt!

Ouders, oud-leerlingen en andere belangstellenden die Mieke een berichtje willen sturen kunnen dat doen via de Ludgerusschool, postbus 92, 7130 AB te Lichtenvoorde.

Actiefoto van Mieke.