Foto: Deelnemers aan het potje boerengolf. PR TaalTeamAchterhoek
Foto: Deelnemers aan het potje boerengolf. PR TaalTeamAchterhoek

TaalTeamAchterhoek heeft het met elkaar aan de stok

LIEVELDE - Op 20 juni gingen drie teams van TaalTeamAchterhoek met elkaar de strijd aan op de groene weiden van Kaasboerderij Weenink in Lievelde voor een potje boerengolf. Na de ontvangst met koffie en gebak werden de teams ingedeeld. Elk team kreeg een kleine handbal en stokken met een boerenklompje eraan. Na een korte uitleg (boerengolf lijkt veel op klootschieten) startten de teams bij hole 10 naast de boerderij.

De truc van Luuk
Dat ging niet zo best in het begin: het hoge gras remt de bal en je komt niet ver zo. Team 'Kieken wat 't weurt' bedacht een handigheidje: zet je lege schoen op de lange grassprieten en leg de bal erop. De kleine leren bal kon je zo snoeihard wegknallen en Arjan sloeg het verst. Sander wist ook (zonder schoen) heel ver te slaan, veel eerlijker vond hij.

De beruchte koe-tunnel
Een grappige hindernis was de beruchte koe-tunnel: je moest de bal door de tunnel slaan en dat viel vies tegen. De onderdoorgang van beton werd in drie slagen pas overwonnen. Mooie afsluiting want na vier holes hadden de deelnemers wel zin in een drankje op het terras.

Het eerste team noemde zich 'Kieken wat 't weurt' en bestond uit Arjan, Gina, Luuk en Rick. Met topspeler Arjan in hun midden sleepte dit team het kampioenschap binnen en mocht de wisselbeker mee naar huis nemen. De tweede plaats was voor team 1 (Sander, Jolande, Ellen en Lienke) en zij kregen een sleutelhanger met toepasselijk klompje eraan van Peter Weenink. Het derde team, de 'Ninja Turtles' (Liesbeth, Kees, Alex en Chris), werd de hekkensluiter.

Zet je lege

schoen op

het lange

gras zodat

je de bal

snoeihard

weg kunt

knallen


Het werd een zeer geslaagde sportieve ontmoeting waarbij het TaalTeamAchterhoek deze middag drie nieuwe deelnemers mocht verwelkomen. Uiteraard zijn nieuwe deelnemers altijd welkom. Wilt u zich aanmelden of weet u iemand? Bel gerust voor meer informatie met voorzitter Luuk Eisink, telefoon 06 1337 9990.