Officiële opening van de kermis met tweede van rechts doventolk Sjoerd van Rooij. Foto: PR Kermiscomité Vragender
Officiële opening van de kermis met tweede van rechts doventolk Sjoerd van Rooij. Foto: PR Kermiscomité Vragender

Vragender viert toch kermis

VRAGENDER - Ondanks alle omstandigheden er het beste van maken. Dat is onlangs in Vragender helemaal gelukt. Door het kermiscomité waren er ondanks dat het grote feest niet door kon gaan, toch nog enkele activiteiten georganiseerd die binnen de coronaregelgeving plaats konden vinden. Het mooie weer was daarbij een welkom extraatje.

Om 9.30 uur was er als eerste een vrolijke reveille om alle inwoners van Vragender muzikaal te wekken. 'Goedemorgen Vragender!' klonk het dan ook veelvuldig uit de geluidsboxen. Alle activiteiten van deze ochtend waren via een livestream te volgen via Youtube, met schitterende beelden van ons prachtige dorp en omgeving afgewisseld door stampende kermismuziek gedraaid door DJ Frank Dijk. Bij de woningen van de jarige inwoners van Vragender werd letterlijk muzikaal stil gestaan en uit volle borst het 'lang zullen ze leven' meegezongen door het Kermiscomité. Aansluitend vond er een officiële opening plaats in het plantsoen middels een woordje van de voorzitter en vicevoorzitter, compleet met doventolk Sjoerd van Rooij.

Het officiële gedeelte was 'olderwets' goed. Vervolgens werd de Nederlandse vlag gehesen door de koningsparen van 2019 en het Wilhelmus gespeeld door twee leden van de fanfare. Hierna was er een vaandelhulde en aansluitend een oorverdovend carbidschot om dit gedeelte af te sluiten. Voor de volgende activiteit verplaatste het kermiscomité zich naar de MFA de Bult waar de start en finish van een fietssterrit plaats vond. Deze was uitgezet door Renata en Orianda waarvoor dank. Het was een prachtige route via rustige wegen en prachtige fietspaden in de omgeving. Veel deelnemers kwamen op plekken waar ze nog niet eerder waren geweest. Aan de hand van foto’s en tekst moesten de deelnemers een route volgen en letters vinden, deze letters vormden een vraag. De vraag waar een antwoord op gegeven moest worden was het raden van de totale leeftijd van alle negen comitéleden. In het totaal hadden vijf groepen het juiste antwoord geraden; namelijk 476 jaar. De winnende deelnemers kregen dezelfde dag nog de prijs, een horecabon, thuisbezorgd.

Het Kermiscomité Vragender wil langs deze weg iedereen nogmaals bedanken voor de enthousiaste reacties en de bijdrage aan deze bijzondere en geslaagde kermis editie 2020.

Foto: PR Kermiscomité Vragender
Afbeelding