Afbeelding

Binnensporten weer toegestaan

Het kabinet heeft vorige week woensdag, 24 mei, tijdens het kabinetsberaad besloten dat de sportscholen, sporthallen en de sportkantines per 1 juli, onder voorwaarden, weer open mogen. De opening was oorspronkelijk per 1 september voorzien. In de versoepeling van de maatregelen is voor de sport ook opgenomen dat per 1 juli geen 1,5 meter tijdens de sportactiviteit gehandhaafd hoeft te worden. Ook mogen er vanaf 1 juli weer wedstrijden en toernooien worden gespeeld.

Fantastisch nieuws voor de zaalsport en de Hamalandhal! Premier Rutte heeft wel aangegeven dat daarvoor de verspreiding van het coronavirus tot eind juni onder controle moet blijven. Als Hamalandhal zijnde zijn we erg opgelucht dat er weer binnen gesport mag worden, sport draagt immers veel bij aan de gezondheid en het sociale welzijn van mensen.

Om het binnen sporten volledig conform de richtlijnen van het RIVM weer mogelijk te maken zijn er enkele aanpassingen gedaan in de Hamalandhal. Zo dient men via de voorzijde (entree bij de kantine) naar binnen te gaan en via de achterzijde de Hamalandhal te verlaten. Bij beide entrees staan zuilen voor het desinfecteren van je handen. Ook is men verplicht om zich aan de uitgezette looppaden te houden. Reinig na afloop van de sportactiviteit alle gebruikte materialen. Deze en vele andere richtlijnen zijn te vinden in het protocol op de website van de Hamalandhal (www.hamalandhal.nl).

Ook de sportkantines gaan weer open. Een belangrijke plek voor verenigingen en haar leden. Hierbij moeten de richtlijnen uit het protocol van Koninklijke Horeca Nederland worden gevolgd welke eveneens in het protocol van de Hamalandhal zijn verwerkt. Het uitgangspunt in de kantine is dat iedereen 1,5 meter afstand houdt. Uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen en vanaf drie personen wordt er gehandhaafd. Daarom kunnen ook tweetallen die geen gezamenlijke huishouding vormen binnen 1,5 meter van elkaar zitten.

Tot snel bij de Hamalandhal!