Alle leerlingen waren op het schoolplein bijeen gekomen om afscheid te nemen van juf Marion. Foto: eigen foto
Alle leerlingen waren op het schoolplein bijeen gekomen om afscheid te nemen van juf Marion. Foto: eigen foto

Van inktpotje tot I-pad, juf Marion zag het allemaal voorbij komen

ZIEUWENT - Na ruim 45 jaar met veel enthousiasme gewerkt te hebben aan de basisschool St. Jozef te Zieuwent neemt juf Marion Rouwhorst op vrijdag 17 juli afscheid van de kinderen, collega’s en ouders. In haar loopbaan heeft zij met 52 collega’s en 13 duo-partners mogen samenwerken. In al die jaren heeft ze zeker 1300 kinderen in hun ontwikkeling mogen begeleiden.

Na haar opleiding tot kleuterleidster in Enschede kreeg ze haar eerste baan op de drieklassige Maria kleuterschool in Zieuwent, waar ze zelf ook als kleuter naar toe mocht gaan. Er werd in die tijd veel van de creativiteit en inzet van de juffen verwacht. Na de verbouwing van de lagere school en de verhuizing in oktober 1984 startte ze in 1985 aan de basisschool St. Jozef. Met veel passie heeft ze altijd genoten van haar werk. Het gaf haar een voldaan gevoel wanneer de kinderen met plezier naar school gingen, zich thuis voelden en erbij hoorden. Wanneer dit het geval is, dan komt de ontwikkeling van de kinderen vanzelf.

In de afgelopen jaren heeft Marion veel onderwijsvernieuwingen mogen meemaken. Van klassikaal lesgeven naar individueel onderwijs en het werken op eigen niveau, van inktpotjes tot het werken op een laptop/ Ipad. Veelal werd er gewerkt rondom thema’s en nog zeer weinig in niveaugroepen en op eigen niveau van de kinderen. Met een goed en tevreden gevoel mag juf Marion terugkijken op een loopbaan waar flexibiliteit, communicatie en collegialiteit hoog in haar vaandel stonden. Belangrijk in haar werk heeft ze ook altijd gevonden de samenwerking met de ouders.

Op gepaste wijze heeft juf Marion deze week afscheid genomen van haar collega’s en heeft ze de kinderen verrast met een buitenspel-attribuut. Na een periode van hard werken op school mag en kan ze nu genieten van haar vrije tijd en haar vele creatieve hobby’s. Door de corona-omstandigheden kan haar helaas geen receptie worden aangeboden, maar zeker zal zij nu veel felicitaties en bedankjes ontvangen op haar huisadres: de Haare 16, 7136 MJ te Zieuwent en e-mailadres: willemrouwhorst@hotmail.com. De St. Jozefschool in Zieuwent zal zeker bij juf Marion een bijzondere en blijvende plek in haar hart krijgen.

Als afscheidscadeau schenkt juf Marion de school een buitenspeelkeukentje. Foto: eigen foto