Een bewogen sportseizoen ten einde

Een bijzonder sportseizoen loopt op zijn einde in de Hamalandhal en wij kijken met veel enthousiasme uit naar het volgende seizoen. Vele mooie evenementen en sportwedstrijden hebben wij dit jaar mogen huisvesten en er stond nog heel wat moois gepland. Helaas was daar het coronavirus dat roet in het eten gooide en waren ook wij genoodzaakt om de deuren enkele maanden gesloten te houden.

Het eerste grote evenement van seizoen 2019-2020 was het World Police zaalvoetbaltoernooi. Vele politieteams vanuit alle uithoeken van de wereld streden o.a. in de Hamalandhal voor de winst van dit prestigieuze zaalvoetbaltoernooi. Helaas zal de volgende editie, die gepland stond in oktober dit jaar, niet doorgaan in verband met het coronavirus. Vooralsnog zal dit fantastische toernooi weer worden georganiseerd in 2021.

Traditiegetrouw werd in de laatste weken van december de zaal weer omgetoverd tot een beachsport paradijs. Velen namen deel aan de verschillende beach activiteiten die door de verenigingen zijn georganiseerd. Een nieuw onderdeel, wat een groot succes bleek te zijn, was het indoor lasergamen van Spirit’90. Ook ons eigen beachvolleybaltoernooi was weer met een volle inschrijving één groot feest!

We love the 90’s was het eerste grote feest dat in de vernieuwde A-hal werd gehouden. Achtung, DJ Dune en Mental Theo kregen met typische 90’s klassiekers de voetjes van de vloer en wisten het dak eraf te blazen!
Grote evenementen die nog op de planning stonden waren The Passion en het theaterstuk "Spiegelingen" van het 4 & 5 mei comité. Echter deed tijdens de voorbereidingen corona haar intrede in Nederland en waren ook zij genoodzaakt deze evenementen te annuleren.
Gelukkig konden we beide evenementen verplaatsen en staan ze gepland voor 2021.

Vanaf 16 maart moesten wij de deuren van de Hamalandhal sluiten. Na ruim 2,5 maanden werd aangekondigd dat de binnensport vanaf 1 juli weer werd toegestaan. De verenigingen en sportgroepen konden zo weer lekker binnen sporten. Gezien het weer van de afgelopen weken, bleek dit perfect getimed.
Echter breekt nu de zomervakantie aan en loopt het seizoen ten einde. Dankzij de fantastische inzet en samenwerking met onze vrijwilligers, medewerkers, verenigingen en sportgroepen hebben we een bijzonder sportjaar alsnog goed kunnen afsluiten. Ontzettend bedankt hiervoor!

Wij wensen iedereen een fijne, sportieve zomer toe!