In het weiland rechts bij de ingang van De Timp Drive wordt een tijdelijk openluchttheater gerealiseerd. Foto: Kyra Broshuis
In het weiland rechts bij de ingang van De Timp Drive wordt een tijdelijk openluchttheater gerealiseerd. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Tijdelijk openluchttheater in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Op de plek waar ook De Timp drive gevestigd is, aan de Varsseveldseweg in Lichtenvoorde, komt een tijdelijk openluchttheater. De gemeente Oost Gelre wil onder voorwaarden medewerking verlenen aan het initiatief. Het theater wordt volledige coronaproof en mag tot eind september gebruikt worden voor verschillende optredens. Er komt een podium met licht en geluid, toiletvoorzieningen en catering. Er komen uitsluitend zitplaatsen.

door Kyra Broshuis

Gezamenlijk initiatief
Burgemeester Bronsvoort vertelt dat het initiatief voor het tijdelijk openluchttheater afkomstig is van Frontline, Anja Onstenk, Eventbar, Peertof, Harmat en de Timp. “Dit theater past prima binnen de nieuwe, versoepelde coronaregels. Het idee is om een, tijdelijk, openluchttheater te maken in het weiland achter Litac. Een theater met een podium met licht en geluid waarop tot maximaal 23.00 uur een optreden is. De catering gaat volgens het principe van een theater. Bars zijn dicht tijdens het optreden. De initiatiefnemers geven aan de bars alleen een half uur vooraf, in de pauze en een half uur na het optreden (uiterlijk 23.30) open zijn. Uiterlijk om 24.00 uur is het theater gesloten. Het theater kan gebruikt worden van donderdag tot en met zondag.”

Ook voor andere organisaties
Ook is er ruimte om een drive-inn optreden te verzorgen. Dan zitten de gasten in de eigen auto. Afhankelijk van het optreden kan er gewerkt worden met 'stilte' technieken (geluid via bluetooth en autoradio). Ook andere organisaties van evenementen kunnen van het theater gebruik maken, met als voordeel dat ze kunnen meeliften op de maatregelen die al in het kader van de coronaregels zijn genomen en uiteraard andere randvoorwaarden rond veiligheid en openbare orde. De initiatiefnemers moeten een coronaprotocol opstellen hoe de 1,5 meter maatregel wordt toegepast en welke hygiënemaatregelen worden getroffen.” De gemeente wil dat de initiatiefnemers eerst met de omwonenden om de tafel gaan om afspraken te maken, zodat er geen klachten komen over geluidsoverlast. “Met de horeca is al overleg gevoerd en de horecaondernemers zijn akkoord.”

Langs de N18 zullen twee borden geplaatst worden met daarop de aankondiging van de theatervoorstellingen.