Uitslagen van De Blauwe Doffer

OOST GELRE - Vrijdag 24 juli zijn de duiven in het Franse Perigueux voor een overnachtvlucht over gemiddeld zo'n 872 km. Aan het concours nemen elf liefhebbers deel met 103 duiven waardoor de prijzenpot op 35 stuks komt te staan. Gelost om 13.00 uur is de eerst aankomende duif de volgende dag om 09.36.10 uur voor V. van Melis. De laatste prijsduif komt op naam van A. Olyslager.

De uitslag: V. van Melis kan als winnaar van dit concours worden aangemerkt. Hij klokt niet alleen niet alleen de snelste, maar ook de eerste vier duiven op rij in de vereniging! Met een hoog prijspercentage: in totaal komt hij uit op 7 uit 10. J. Lansink & Zn is tweede op de lijst met een vijfde plaats. Hij scoort 1 uit 9. M. Goldewijk bezet de derde plaats op de lijst met 2 uit 14.

Op zaterdag 25 juli staan de duiven in het Franse Dizy le Gros voor een midfondvlucht over rond de 325 km. Door tien liefhebbers worden honderd duiven ingekorfd. Met de verdeling van de 34 prijzen kan worden begonnen als om 07.45 uur het startschot heeft plaatsgevonden. Om 10.44.28 uur is het N. Knuth die met de eerste prijs gaat strijken en de laatste prijs komt op naam van F. Volmer.

De uitslag: N. Knuth scoort dit weekend bijzonder goed: in de vereniging pakt hij de eerste prijs, alsook in de C.C.-6! In de Afdeling 9 Zuid wordt hij tweede en in Afdeling 9 12de. In totaal een hoog prijspercentage met 7 uit 10. F. Nijhof scoort de meeste prijzen en wordt tweede. In totaal 12 uit 21. H. Goossens zit er tevens goed bij. Hij wordt derde met 6 uit 14. F. Volmer is vierde op de lijst met een nette 7 uit 16. Yvonne Dekkers is vijfde met 2 uit 8.

De tweede vlucht voor de jonge duiven wordt op zondag 26 juli gehouden vanuit Heusden-Zolder in Belgiƫ. De afstand bedraagt 142 km en met een deelname van 197 duiven van negen liefhebbers kunnen 66 prijzen worden gewonnen. Als de lossing om 08.30 uur een feit is, is de eerste prijsduif om 09.56.07 uur voor M. Kl. Falckenborg. Ook de laatste prijsduif wordt door hem geconstateerd.

In tegenstelling tot de vorige week zijn de weersomstandigheden een stuk beter. Nadat de aanvankelijke bewolking en regen is weggetrokken, krijgen we opklaringen met zon. De wind is stevig westelijk en de temperatuur bedraagt 20 tot 23 graden. Na afloop van de vlucht blijken de meeste duiven op hun hok te zijn teruggekeerd.

De uitslag: M. Kl. Falckenborg herhaalt zijn resultaat van de vorige week. Hij pakt de eerste prijs, de eerste negen prijzen op rij en besluit uiteindelijk met een formidabele 49 uit 105. H. Goossens is tweede op de lijst met drie nette prijzen voorin en in totaal 3 uit 14. N. Knuth wordt derde op de lijst met bijna 50% prijs: 11 uit 24. C. Levers is vierde met 2 uit 19. B. van Lith wordt vijfde op de lijst met 1 uit 6.