Afbeelding

In memoriam Sandor Wijkamp

Een bevlogen clubman van Longa ’30

Vorige week bereikte de Longa-familie het onwerkelijke bericht dat clubman Sandor Wijkamp geheel onverwacht is overleden. De gepassioneerde oefenmeester is slechts 50 jaar oud geworden.

Sandor was al vanaf jonge leeftijd lid van Longa '30 en heeft als voetballer alle jeugdelftallen doorlopen. Daarna heeft hij enkele seizoenen bij de senioren gespeeld. Vervolgens begon hij zijn lange loopbaan als (jeugd)trainer binnen de club. En met succes. Met zijn passie, gedrevenheid, betrokkenheid en warmte heeft hij diverse mooie prestaties neergezet. Een echte teambuilder die zorgde voor resultaat én plezier.

Hij stond altijd klaar voor 'zijn' spelers en stafleden. De bevlogen manier van zijn coaching zal bij menig speler nog diep in het geheugen zitten. Na omzwervingen bij SC Varsseveld en SV Bredevoort keerde hij ruim vijf jaar geleden terug op het oude nest om het hoogste jeugdteam van Longa '30 te trainen en te coachen. Hij leefde voor de JO19-1 en was altijd bezig om het team beter te maken. De persoonlijke band met zijn spelers stond voorop. En hij was trots als spelers de overstap naar de hoofdmacht maakten.

Afgelopen jaar maakte hij, na lang wikken en wegen, bekend om als trainer te stoppen en zou hij een functie als mentor voor jeugdige talenten binnen de eerste selectie gaan bekleden. Het is helaas nooit zover gekomen.

Sandor, we zullen je als voetbalvriend enorm missen. Maar vergeten nooit wat je voor onze club betekend hebt. Jouw anekdotes leven voort bij menig Longa-lid. Evenals jouw performance van ‘Schijn ‘n lichtje op mij’ van Drukwerk. Jouw ‘gedram’ zullen we ook niet vergeten.

Rust in vrede!

Wij wensen Ester, Bram, de familie, vrienden en bekenden enorm veel sterkte met dit grote verlies.

Het bestuur en de leden van Longa ‘30