P.V. De Blauwe Doffer

Knuth tweemaal brons in één weekend

OOST GELRE - Op zaterdag 1 augustus neemt De Blauwe Doffer deel aan twee concoursen: enerzijds de dagfondvlucht vanuit Fay-aux-Loges en anderzijds de jongeduivenvlucht vanuit Tongeren. Wat betreft het weer hebben we weinig te klagen. Nadat 's morgens een regengebied oostwaarts het land verlaat, ontstaat er ruimte voor brede opklaringen met de nodige zon. Met een zwak westelijke wind en een temperatuur die kan oplopen tot 27 graden zijn er geen noemenswaardige problemen.

Fay-aux-Loges is een losplaats in Frankrijk van waaruit een dagfondvlucht over 569 km wordt gehouden met 184 duiven van veertien liefhebbers. Als om 09.00 uur het startsein klinkt, kan met de verdeling van de vijftig prijzen worden gestart. De eerste prijsduif is dan om 16.59.30 uur voor B. Volmer en de laatste prijs is voor C. Levers. De uitslag: B. Volmer klokt de eerste duif, zes duiven bij de eerste tien en de meeste prijzen. In totaal 19 uit 31! F. Volmer is tweede (op de lijst) en komt op zes uit zeventien. N. Knuth wordt derde op de lijst met een nette vier uit tien. Iets verder op de lijst worden vergelijkbare mooie prijspercentages behaald door M. van Melis met vijf uit tien en V. van Melis (drie uit zes).

Tongeren in België ligt op een afstand van 158 km. Door tien liefhebbers worden 229 duiven ingekorfd waardoor er in totaal 77 prijzen kunnen worden gewonnen op deze derde jongeduivenvlucht. Gelost om 09.10 uur is de eerste prijsduif om 10.46.31 uur voor M. Kl. Falckenborg en hij is het ook die de laatste prijsduif constateert. De uitslag: M. Kl. Falckenborg wint wederom deze wedvlucht met een grote overmacht. Hij pakt de eerste prijs, heeft acht prijzen bij de eerste tien en scoort de meeste prijzen. In totaal 37 uit 105. H. Goossens is tweede op de lijst met een prachtige vijftig procent prijs. Hij scoort negen uit achttien! N. Knuth is derde met een iets hoger prijspercentage; elf uit twintig. C. Levers wordt vierde met eenzelfde score: elf uit twintig.