Onfortuinlijke valpartij domper voor Gijs Leemreize

Talentvolle Ruurlose wielrenner geopereerd aan gehavende vingertop

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Het Ruurlose wielertalent Gijs Leemreize had vorige week de deelname aan de Vuelta a Burgos in Spanje zich totaal anders voorgesteld nadat hij in de week daarvoor het bericht had ontvangen dat hij volgend jaar de overstap maakt van het Development team naar de World Tour team van Jumbo-Visma. Want dinsdag 28 juli, in de eerste de beste etappe van de vijfdaagse koers ging de twintigjarige Gijs Leemreize flink onderuit.

Gijs Leemreize moest na de zware valpartij de strijd staken. Hij moest naar het ziekenhuis waar hij door een plastische chirurg succesvol is geopereerd aan zijn gehavende vingertop. Tot dat fatale moment liep alles voorspoedig voor Team Jumbo-Visma. De ploeg reed in de snelle, nerveuze openingsetappe attent voorin en de kopmannen zaten goed gepositioneerd voor de geaccidenteerde finale.
Ploegleider Frans Maassen van Jumbo-Visma was na afloop vooral bezorgd over zijn jonge, talentvolle renner uit Ruurlo. “Nochtans zaten Gijs en de gehele ploeg goed in de wedstrijd tot aan die valpartij. Ze reden allemaal attent voorin en zowel Gijs als Finn Fisher – Black, die ook betrokken was bij de valpartij, heeft goed werk geleverd in dienst van de kopman George Bennett. Maar jammer genoeg moest Gijs na de valpartij de strijd staken.”