Relirelletjes

In ons kerkdorp Vragender wordt stevig gediscussieerd over de toekomstige bestemming van de kerk. Nou ja, de toekomst van het kerkgebouw. De toekomst van de kerk is bezegeld. Blijft Vragender dan trouwens wel een kerkdorp?

Maar dat is voor later zorg. Het gaat er nu om: wat moet er gebeuren met de kerk in Vragender. Hoe houden we iedereen tevreden? Met seks natuurlijk.

Laten ze er een bordeel van maken, van die St. Antonius van Padua. Op die manier blijft het gebruik in elk geval kruisgericht. En het voegt ook nog iets toe aan de gemeenschap. Een bordeel gaat niet ten koste van het woningcontingent, want niemand blijft er slapen, dat doen de cliƫnten gewoon thuis. Na het zingen de kerk uit. Een bordeel biedt (net als appartementen) kansen voor starters en doorstromers. Een bordeel is niet echt commercieel, het is meer een soort psychosociale hulpverlening gecombineerd met ontspanningsoefeningen. En lokale initiatieven kunnen zoals gewenst heel goed voorrang krijgen: geen Arnhemse meisjes, maar Vragenderse meisjes en jongens.

Kortom: een win-winsituatie. Het voldoet aan de voorwaarden. Een happy ending voor alle betrokkenen.

Nu nog op zoek naar een leuke naam. Suggesties? Die zijn welkom bij de Elna of de Groenlose Gids.