Genieten met elkaar. Foto: Barbara Pavinati
Genieten met elkaar. Foto: Barbara Pavinati

Zanger
Lawrence Mul: ‘Dit is Mañana Mañana in het klein’

Vervolg van de voorpagina

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE – Veel en enthousiast publiek in het Openluchttheater en een zeer gewaardeerde band: Tribute to The Doors. Nienke Penterman van de organisatie is tevreden: ”Iedereen is relaxed aan het genieten van de muziek en de drankjes. Het gaat hoe het moet gaan. Het is lekker druk. Ik ben blij dat het uitverkocht is. Voor het Optreden van Over De Top volgende week zijn nog kaartjes te koop. Het zou mooi zijn als dat ook uitverkocht raakt.”

Tussen 18.00 uur en 18.45 uur kunnen de bezoekers binnenlopen om te komen genieten van de lekkere hapjes van de Smaakproeverij. Deze avond is er zeker veel belangstelling voor. Ook melden zich er spontaan nog wat gasten voor aan. Een groep stoere mannen is wat aan de vroege kant voor het optreden. Bij de deur trekken ze spontaan de portemonnee als ze horen dat ze hier ook lekker kunnen eten. Laurens Kolkman uit Zieuwent geniet met zijn vrouw van het smakelijke eten: ”Leuk dat er nu weer een festival is. Het is mooi opgezet. Ik verwacht dat de band straks helemaal uit zijn dak gaat. Ik heb ze al een paar keer op de Zwarte Cross gezien en hoop dat ze ‘The End’ en ‘Riders on the storm’ gaan spelen. Het eten is heerlijk. We hebben ons volledig laten verrassen.”

Fenomenaal
Het terrein stroomt rond 19.30 uur langzaam vol met muziekliefhebbers. Het publiek is gemêleerd: vrienden(groepen), families, stelletjes, man, vrouw, jong, oud. Om 20.30 uur start de band met ‘When the music’s over’, waarbij zanger Lawrence Mul gelijk al een schreeuw vanuit zijn tenen geeft. Daarna speelt de band allerlei nummers zoals ‘Stranger’ en ‘Love her madly’. Aan een tafel zit een groep bestaande uit vier mannen. Ze zeggen dat ze familie en aangenomen familie zijn en vinden dit echt een avond om bij elkaar te zijn. De eerste set is volgens hun fenomenaal gespeeld. André Klein Gunnewiek uit Lichtenvoorde zit daarbij en is al Doorsfan vanaf de oprichting. Hij is hier op uitnodiging van de andere mannen en wilde dit niet voorbij laten gaan:”Een dag geen Doors, dan blijven alle deuren dicht.” Bas Weidekamp uit Harreveld zegt over deze avond:”Dit is een van de weinige kansen om in de zomer een klein festivalgevoel te krijgen.”

‘We want more’
Bij de tweede set is het al donker en zijn de kaarsjes aangedaan. De gekleurde verlichting geeft het geheel extra sfeer. ‘Riders on the storm’ komt voorbij. De band speelt een verzoeknummer: ‘Love me two times’. Bij ‘Light my fire’ geeft Vedran Mircetic, gitarist van De Staat, een krachtige solo. Als het optreden afgelopen is, is het rond de tafels dansende publiek uitzinnig: “We want more”. De band krijgt groen licht van de organisatie en sluit, hoe toepasselijk, af met het wat rustigere, beetje psychedelische ‘The End’ dat tot diep in de harten raakt. Ze krijgen een staande ovatie. Na afloop zeggen de muzikanten heel blij te zijn met hun optreden. Ze hebben er niet voor geoefend, want dat doe je niet bij deze muziek; die moet je beleven. Op 29 december vorig jaar zijn ze voor het laatst samen geweest bij Tico Tico in Barlo. Zanger Lawrence Mul besluit:”Dit is Mañana Mañana in het klein. Ik voelde mij weer even thuis. Het publiek was te gek!”

Het is lekker druk. Foto: Barbara Pavinati
Een hapje, een drankje en muziek. Foto: Barbara Pavinati
Vedran Mircetic geeft een krachtige gitaarsolo. Foto: Barbara Pavinati
Het is lekker druk. Foto: Barbara Pavinati