Sourcy Center Recreanten Zaalvoetbalcompetitie van start

Sourcy Center Recreanten Zaalvoetbalcompetitie van start

ZIEUWENT - Vrijdag 25 september start de 'Recreanten Zaalvoetbalcompetitie' in het Sourcy Center in Zieuwent. Het is een competitie voor vrienden-bedrijfs-café of buurtteams. De competitie vindt voor het 31e jaar plaats. Een competitie die al die jaren erg aantrekkelijk is, omdat men slechts één keer per drie of vier weken hoeft te spelen. Zo is het voor velen een extraatje naast het veldvoetbal of als vervanging van trainingen.

Uit die jaarlijkse grote deelname blijkt wel dat deze vorm van recreanten zaalvoetbal de deelnemers enorm aanspreekt. Zij zijn onderverdeeld in 2 of 3 poules naar sterkte, zodat de teams bijna altijd gelijkwaardige tegenstanders treffen en zo dus interessante wedstrijden spelen. Het zijn vooral vrienden-,buurten-,bedrijven- en caféteams die hieraan meedoen en die komen uit alle plaatsen van de gemeente Oost Gelre en verder uit de gehele regio, zoals teams uit Winterswijk, Aalten en Ruurlo.Vooral het sportieve karakter en omdat elders bijna nergens op gunstige uren de recreanten aan bod komen zoals in het Sourcy Center, maakt deze competitie zo interessant.

Bijna alle wedstrijden worden op de vrijdagavonden gespeeld. Ook is er de mogelijkheid op de maandagavonden indien daar belangstelling voor is. Alle teams komen zeker acht keer per seizoen in het veld, gemiddeld ongeveer dus één keer per maand en men speelt altijd thuis. Opmerkelijk is dat er ook steeds meer interesse ontstaat bij jongere spelers. Waarschijnlijk komt dat omdat velen wegens studie op kamers zitten en dit zien als extraatje.Van elke poule plaatsen zich uiteindelijk de twee of drie hoogst geëindigde teams voor de finale. Die finale vindt half mei 2021 plaats.

Aanmelden kan tot en met eind oktober. Voor aanmelden kan men terecht bij het Sourcy Center tel. 0544-352222 of B. ten Bras Voor meer informatie Bennie ten Bras tel. 0544-351257 email: b.bras8@chello.nl.