De Treffer weer open voor KBO

LICHTENVOORDE - ‘De Treffer’ gaat weer open voor alle leden van Krachtige Belangen Organisatie voor 50 plussers. Maar alleen met inachtneming van de bekende coronamaatregelen. Inmiddels is iedereen er wel terdege van doordrongen dat 50-plussers tot de meest risicovolle groep behoren voor wat betreft besmetting met het Covid-19 virus. Daarom ook gaat het bestuur zeer omzichtig te werk voor wat betreft deze maatregelen. Wie zich niet aan de afspraken kan of wil houden, wordt vriendelijk verzocht thuis te blijven of, zo nodig, naar huis te gaan.

Nagenoeg alle activiteiten zullen weer opgestart gaan worden. Activiteiten die nog niet beginnen zijn: fietsen, bloemschikken en het seniorenkoor. Veel leden, die tot voor 12 maart gewend waren wekelijks één of meerdere malen naar ‘De Treffer’ te komen, zullen reikhalzend uitgezien hebben naar deze datum van herstart.
Bij navraag blijkt dat veel leden elkaar toch wel opgezocht hebben om samen iets te gaan doen. Met name in de eerste maanden na de uitbraak van corona was het weer zo fantastisch mooi. Te mooi om (op gepaste afstand) niet een wandeling of fietstocht te ondernemen. Met name buitenactiviteiten konden toen prima, in heel beperkt gezelschap, gedaan worden. Bijzonder is ook de constatering dat niemand gebruik gemaakt heeft van de coronapraatlijn die KBO Lichtenvoorde meteen ingesteld heeft. Omzien naar elkaar, naoberplicht en gemoedelijkheid in deze omgeving zullen waarschijnlijk gemaakt hebben dat velen toch contacten hebben kunnen blijven houden met naasten, familie en hun omgeving.

Maar nu kunnen dan ook de groepen elkaar weer ontmoeten. Want juist dat blijkt men heel erg gemist te hebben; De groep waar men al zolang wekelijks een activiteit mee doet. Het praatje bij de koffie, lachen om elkaars fouten, aanmoedigen, afspraak maken voor een visite thuis. Nu kan het weer. Wel alles op 1,5 meter afstand. Er kan weer gekoersbald, gepraat, gedanst, gegymd etc. worden. Info: activiteitengids of de website.