Jong en oud beleeft plezier aan de pumptrackbaan. Foto: PR
Jong en oud beleeft plezier aan de pumptrackbaan. Foto: PR

Pumptrack toer Oost Gelre krijgt vervolg

OOST GELRE - Vorig jaar organiseerden de gemeente Oost Gelre voor het eerst een pumptrack- toer. Vanwege de enthousiaste reacties van jong en oud krijgt dit nu een vervolg. De gemeente heeft een container gekocht met daarin een mobiele pumptrackbaan, fietsen en helmen. Op 2 september opent wethouder Bart Porskamp de baan in Mariënvelde.

Wethouder Bart Porskamp: “Dit is een ontzettend mooi en sportief initiatief. Het zorgt voor veel plezier bij jong en oud. De reacties van vorig jaar waren zo enthousiast, dat we besloten hebben hier nu een vervolg aan te geven. In elke kern kunnen inwoners gebruik maken van de baan zolang deze daar ligt.”

Planning
De baan ligt telkens vier weken in een kern. Daarna wordt de baan naar de volgende plek verhuisd. De planning is als volgt.
Mariënvelde: 2 september tot en met 29 september; Zieuwent: 1 oktober tot en met 29 oktober; Harreveld: 3 november tot en met 26 november; Lichtenvoorde: 1 april tot en met 29 april; Vragender: 4 mei tot en met 27 mei; Groenlo: 1 juli tot en met 29 juli; Lievelde: 3 augustus tot en met 31 augustus.

Samenwerking
De baan is gekeurd als speeltoestel en kan zelfstandig gebruikt worden. De container wordt afgesloten en geopend met een sleutel. In elke kern wordt samengewerkt met de dorpsbelangenorganisatie.