Afbeelding
Ales Kocner

Tristan Botteram

Downhiller - 19 jaar - Afkomstig uit Doetinchem

De eerste wedstrijd van 2020 zit erop én er komt wat nieuws aan!

In mijn laatste blog voor het Achterhoek Nieuws sprak ik onder andere over de onzekerheden rondom de reeks wedstrijden die ik wellicht nog mocht gaan rijden dit seizoen. Na veel wachten was het afgelopen weekend eindelijk zover: mijn eerste wedstrijd van 2020! Het voelde echt als thuiskomen. De sfeer, de gezonde spanning en het zien van mijn concurrenten. Tijdens de eerste trainingssessie verliep het alleen niet allemaal vlekkeloos. Ondanks dat ik mijn fysieke gesteldheid uitermate had gevormd, was mijn behendigheid op de fiets nog niet optimaal. Echter weet ik van mezelf dat ik altijd gaande het seizoen beter word. Dit heeft te maken met het aantal trainingsmogelijkheden die ik achterloop op mijn tegenstanders. Ik had het zelf dus al wel aan zien komen. Daarentegen heb ik in de finale wel een nette 7e plaats weten te behalen en gezien de omstandigheden en het hoge niveau van de competitie was dit zeker geen slechte prestatie. Natuurlijk streef ik naar meer, maar nogmaals dit was mijn eerste wedstrijd van het seizoen.

Hoe nu verder? Momenteel is er in Frankrijk een kampioenschap waar veel beroemdheden aan deelnemen. Mijn doel is dan ook om aan een select aantal wedstrijden van dit kampioenschap deel te nemen. Dit allemaal ter voorbereiding op het wereldkampioenschap Downhill, in Leogang begin oktober. Deze wedstrijd hoop ik dan ook te pieken. Voordat deze race plaatsvindt wordt er een Europese ronde gereden in Slovenië. Dit kun je zien als een soort test-wedstrijd. Ik ben van mening dat deze races een grote kans van slagen hebben, ondanks het corona-beleid wat gevolgd moet worden. Op de kalender staan verder vandaag de dag nog vier wedstrijden gepland, verspreid over twee locaties. Als eerste worden er (op dezelfde locatie als de Europese ronde) in Slovenië twee wereldbekerrondes gereden en vervolgens worden er twee wereldbekerrondes in Portugal gereden. De strategie achter dit plan is dat wij sporters zo veilig mogelijk kunnen meedraaien, zonder enige corona-verschijnselen. Tot nu toe wordt aangegeven dat deze wedstrijden door gaan, maar ik heb daar mijn twijfels bij. Vooral over de wedstrijden die plaats moeten vinden in Portugal.

Mijn doel voor de rest van het seizoen is om zoveel mogelijk te pieken tijdens de belangrijke wedstrijden. Daarnaast wil ik toffe content schieten voor mijn socialmedia-kanalen en voor mijn sponsoren. Ook ben ik bezig met een nieuw project, waar ik helaas nog niet zoveel over kan zeggen. Wil je op de hoogte blijven van de laatste resultaten en nieuwtjes? Volg mij dan op social media, onder de naam Tristan Botteram. Op mijn socialmedia-kanalen zal ik overigens ook als eerst het nieuws delen rondom mijn nieuwe project! Vergeet overigens niet mijn blogs te bekijken op www.zwartecross.nl. Hier ga ik namelijk dieper in op de races waar ik aan deelgenomen heb.

Hopelijk kan ik in mijn volgende blog schrijven over mijn positieve ervaringen bij de wereldbekerrondes, dus hopelijk tot dan en bedankt voor jullie interesse!