Het OldStars Tafeltennis werd in Lichtenvoorde geïntroduceerd door Bettine Vriesekoop. Foto: PR
Het OldStars Tafeltennis werd in Lichtenvoorde geïntroduceerd door Bettine Vriesekoop. Foto: PR

Herstart OldStars tafeltennis in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - De Lichtenvoordse tafeltennis- en dynamictennisvereniging Litac start op 2 september opnieuw met OldStars tafeltennis. Door de corona maatregelingen en zomerperiode stonden de trainingen enige tijd stil. Nu, dankzij aanpassingen van coronaprotocollen, is het weer verantwoordt om de trainingen te hervatten.Samen met onder meer het Ouderenfonds en de Nederlandse Tafeltennisbond wil Litac hiermee de ‘rijpere jeugd’ aan het bewegen houden en de sociale voordelen van het verenigingsleven laten ervaren.

Meer dan een potje pingpongen
Het spel tafeltennis zelf behoeft weinig aanpassing: het is een laagdrempelige sport, die zonder aanpassing tot op late leeftijd wordt beoefend. Oldstars tafeltennis behelst echter meer dan alleen ‘een potje pingpongen’. Er wordt gebruik gemaakt van het Athletic Skills Model van beweegstrateeg René Wormhoudt. Bij onder meer OldStars walking football wordt dit model al toegepast. Dit Athletic Skills Model zorgt ervoor dat de trainingen uit meer bestaan dan alleen tafeltennis: Er zal een gezamenlijke warming-up zijn en de spelers krijgen aangepaste spelvormen en activiteiten aangeboden. Ook is er ruimte voor het sociale aspect met een kopje koffie en gezellig gesprek. In de visie van OldStars is tafeltennis niet het doel, maar een middel om actief en sociaal bezig te zijn.

Ervaren en onervaren tafeltennissers
Litac heeft zijn eigen complex met twee ruime speelzalen waar nagenoeg elk dagdeel gesport wordt. OldStars tafeltennis is voor alle niveaus geschikt: Voor beginnende tafeltennissers zullen de trainingen zo ingericht worden dat er passende uitdaging is, voor oud-leden kan OldStars tafeltennis de uitgelezen mogelijkheid zijn om weer bij Litac te gaan sporten.De trainingen staan onder leiding van Litacs ‘eigen’ Lars Wildenborg. Hij is getraind in het OldStars-principe en heeft jarenlang ervaring met het geven van tafeltennistrainingen aan oudere doelgroepen. Lars heeft een achtergrond in de zorg.

Meer informatie
OldStars tafeltennis is wekelijks bij Litac en vindt plaats op de woensdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur. De groep spelers bestaat uit mannen en vrouwen in de leeftijdscategorie 50 tot 80+ jaar. Voor meer informatie: oldstars@litac.nl.


www.litac.nl/oldstars