Afbeelding

KWF Collecteweek dit jaar digitaal en zonder collectebussen

KWF Collecteweek dit jaar digitaal en zonder collectebussen

OOST GELRE - Deze week, van 30 augustus tot en met 5 september, vindt traditiegetrouw de nationale collecte van KWF Kankerbestrijding plaats. Dit jaar echter anders dan anders.

Door Henri Walterbos

Vanwege corona heeft het bestuur van KWF Oost Gelre, bestaande uit Paulien Krabbenborg, Maria Wieriks en Judith Theissen, begin juni al besloten om niet met collectebussen langs de huizen in de gemeente te gaan. “Onze collectanten zijn voor dit jaar bezorgers van de KWF-flyer geworden. Deze worden in hun normale collecteerwijken door hen verspreid. Zo vermijden we contact met de bewoners maar brengen we wel de week van de collecte onder de aandacht. We vragen dit jaar dan ook vriendelijk doch dringend of mensen digitaal een donatie willen doen aan dit goede doel,” aldus Judith Theissen. “Het blijft nu eenmaal zeer nodig.”

“Veel collectanten zijn zelf via andere kanalen ook al druk bezig met het binnenhalen van donaties. Denk aan een eigen facebookpagina of een Whatsapp-bericht naar diverse contacten uit hun kennissenkring. De mensen worden creatief en daar worden wij enorm blij van. We zijn al onze collectanten en vrijwilligers enorm dankbaar,” laat Judith weten. “We horen van diverse kanten dat mensen appjes ontvangen met doneerverzoeken. Het werkt prima, zo vernemen wij.” Volgend jaar hopen de collectanten weer met de vertrouwde collectebussen de wijken in te gaan. “Voor nu zeggen wij vooral ‘blijf gezond en tot 2021!’”