De Zaak op Straat 2019. Een jaar geleden kon dit nog. Foto: archief Achterhoek Nieuws
De Zaak op Straat 2019. Een jaar geleden kon dit nog. Foto: archief Achterhoek Nieuws

Café de Zaak viert kermisweekend in Openluchttheater

LICHTENVOORDE - Geen kermis dit jaar, maar proosten tijdens het kermisweekend kan wel. Café de Zaak verhuist het Lichtenvoordse feestje naar het openluchttheater. Het hele weekend kan er genoten worden van muziek, een hapje en een drankje. De gasten kunnen droog en beschut genieten van een diverse muziekprogramma, want het hele terrein wordt overdekt.

Door Dinès Quist

Het kermisgevoel kriebelt onderhuids bij veel Lichtenvoordenaren, nu het kermisweekend in zicht is. Het tweede weekend van september hoort het dorp op zijn kop te staan. Maar dit jaar zullen er geen kermis jingels schallen over het marktplein, de straten zullen niet stinken naar bier en er zal geen muziek klinken vanuit overvolle kroegen. Er zullen geen 3000 man dansen op de beats van ‘De Zaak Op Straat’. Om toch tegemoet te komen aan het kermisgevoel dat in het DNA van menig Lichtenvoordenaar zit, heeft eigenaar van De Zaak Eric Nienhuis, in samenwerking met Openluchttheater Lichtenvoorde een alternatief bedacht. Op zaterdag-, zondag- en maandagavond en maandagmiddag zullen verschillende bands spelen in het openluchttheater.

De Zaak in ‘t theater
“Aanvankelijk wilden we met Horeca Lichtenvoorde iets op het Swite-terrein organiseren. Daar hebben we uiteindelijk geen vergunning voor gekregen,”vertelt Nienhuis. “Ik wilde het kermisweekend niet zomaar voorbij laten gaan, mensen willen toch graag wat doen. Nergens hebben ze de accommodatie zo goed voor elkaar als bij het Openluchttheater Lichtenvoorde. Hen heb ik dan ook benaderd en zij waren meteen enthousiast om samen een alternatief kermisprogramma te maken. Op dezelfde voet zoals het Openluchttheater dat de afgelopen maanden heeft gedaan, zullen deze avonden er ook uit gaan zien. De gasten kunnen naar wens voorafgaand aan de muzikale avond genieten van een diner. Het terrein wordt sfeervol overkapt en dekentjes bieden bescherming tegen eventuele kou.”

In zijn 31-jarige loopbaan als uitbater van De Zaak is het een rare gewaarwording, voor het eerst in al die jaren, geen kermis te vieren in zijn kroeg. Het café is zelfs gesloten op zondag en maandag. “De kermisstress zal ik niet missen maar de gezellige drukte wel. Ik heb desondanks heel veel zin in om aan de slag te gaan in het Openluchttheater.” Elke avond zijn er 220 plekken beschikbaar, dus vol is vol. Het programma is als volgt:

12 september: VandeVen band

13 september: King Boogie

14 september: Rolling Beat Machine (’s middags)

14 september: Rolling Beat Machine (’s avonds)

Kaarten kunnen gekocht worden via www.openluchttheaterlichtenvoorde.nl

Openluchttheater Lichtenvoorde afgelopen zomer
Openluchttheater Lichtenvoorde afgelopen zomer
Openluchttheater Lichtenvoorde afgelopen zomer
Een jaar geleden kon dit nog. De Zaak op Straat 2019