Oost Gelders Jeugdorkest gaat ‘Live, After the Break’

OOST GELRE - Op zaterdagavond 26 september verzorgt het Oost-Gelders Jeugdorkest (OGJO) onder leiding van Henk-Jan Heijnen een uniek en vernieuwend concept: Live, After the Break. Via een livestream op Facebook en Youtube krijgt een groot publiek de kans om gratis en corona-proof een concert te volgen. Het 60-koppig jeugdorkest speelt een divers repertoire van populaire lichte werken (Treasure, Bruno Mars) afgewisseld met indrukwekkende orkestwerken (The Divine Comedy – Paradiso, Robert W. Smith). Middels dit project krijgen jonge muzikanten de kans om in coronatijd te blijven musiceren en hun passie uit te oefenen. Gedurende dit project worden de voorschriften van het RIVM gehanteerd. Tijdens de livestream is er de mogelijkheid om het OGJO te ondersteunen door middel van een donatie.

Oost Gelders Jeugdorkest
Het Oost Gelders Jeugdorkest is een harmonieorkest op projectmatige basis dat jonge, enthousiaste muzikanten in de leeftijd van 15 t/m 25 jaar de kans geeft indrukwekkende showconcerten te verzorgen. Regelmatig wordt er een samenwerking gezocht met jonge talenten in andere podiumkunsten. De muzikanten van deze editie zijn afkomstig van zo’n 25 orkesten binnen en buiten de regio. Binnen slechts één dag repeteren wordt een divers en boeiend repertoire ingestudeerd. Elke editie speelt het orkest werken die speciaal voor het OGJO gearrangeerd zijn. Na dertien succesvolle edities in o.a. Ulft, Dinxperlo, Winterswijk en een optreden op de Zwarte Cross, bestormt het OGJO nu het internet met Live, After the Break!

Het concert volgen
Het concert Live, After the Break! vindt plaats op zaterdag 26 september om 20:30 en is te bekijken vanaf Youtube (https://youtu.be/t315_XUIWuA) of Facebook (www.facebook.com/OostGeldersJeugdOrkest/). Toegang tot het concert is gratis.