Plantenexcursie KNNV

Plantenexcursie KNNV

REGIO - Natuurvereniging KNNV afdeling Oost-Achterhoek verzorgt op zaterdag 12 september een plantenexcursie naar de Vennebulten en het Aaltense Goor.

Het gebied van het Aaltense Goor en de Vennebulten is een heel interessant stukje Achterhoek. Het zijn eigenlijk twee totaal verschillende gebieden die vlak naast elkaar liggen en in elkaar overlopen. De Vennebulten is een langgerekte strook hogere grond, die ligt in een laag en nat gedeelte van de Achterhoek, waarvan het Aaltense Goor nog een restant is. Er wordt gekeken naar de flora van vochtige hooilanden en overgangen naar onder andere heide. Hoe zal het gegaan zijn, nu er drie droge zomers achtereen waren?
Opgeven minimaal twee dagen van tevoren (in verband met de corona-maatregelen) bij de excursieleider Louis-Jan van den Berg, tel. 06 111 40 923 of via ljvdberg@upcmail.nl. Het vertrek is om 13.30 uur per auto vanaf theater De Storm, Haitsma Mulierweg 11 in Winterswijk en om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij De Radstake, N18, Varsseveld. Men verwacht om circa 16.30 uur terug te zijn.