KSV 4 vergeet te winnen tijdens derby in eigen huis

VRAGENDER - KSV 4 mocht afgelopen zondag eindelijk weer eens de wei in. De ploeg scoorde en creëerde daarnaast de nodige kansen tegen clubgenoot KSV 3, maar trof geen doel meer. Door een late gelijkmaker (1-1) glipte daarom de winst door de vingers.

Het was voor de spelers al mooi elkaar weer te zien rond een voetbalwedstrijd. De lol vooraf in de hagelnieuwe kantine van de Vragenderse voetbalvereniging en daarna samen het veld op voor een lekker potje voetbal. De spelers hadden er veel zin in en iedereen was benieuwd hoe de debutanten in het vierde elftal, Remco Wolterink en Sjoerd Ottink, zich zouden presenteren.

Het team van Bas Lageschaar probeerde te voetballen en liet bij vlagen aardige combinaties zien tegen het derde dat leek te loeren op snelle tegenaanvallen. Een van die vlotte combinaties, via de rechter flank, bracht de bal bij Danny Tanck, die de bal vanaf de hoek van het veld magistraal over de sterk keepende Job Spijkers heen de verre kruising in krulde: 1-0. Het vierde kreeg door de wonderschone goal vleugels en daarna volgden er nog goede kansen op meer. De beste was misschien wel voor Stef Overkamp, die de bal bij een haast niet te missen kans toch naast het doel mikte. Daardoor stond er bij rust maar 1-0 op het scorebord.

Na rust was het spelbeeld grotendeels hetzelfde. KSV 4 combineerde, terwijl het derde gevaarlijk bleef bij uitbraken via de rappe aanvallers. Na een uur ging bij het vierde langzaam het kaarsje uit. Ondanks de prima mogelijkheden was de voorsprong nog altijd een minimale en de toeschouwers zagen een oude voetbalwet opdoemen: Als je zelf verzuimt de kansen af te maken, dan doet de tegenstander dat wel. Het derde profiteerde van de vermoeidheid bij hun tegenstanders en namen het initiatief over. Tot echt grote kansen leidde dat niet meteen, de defensie van het vierde stond goed. Maar twee minuten voor het verstrijken van de speeltijd resulteerde het overwicht toch in de gelijkmaker voor het derde: 1-1. Daniël Gunnewick, die een puike wedstrijd speelde, wist na een solo de bal over keeper Bram Ribbers binnen te rammen.

Het vierde richtte zich nog eenmaal op om het duel toch met winst af te sluiten. Remco Wolterink kreeg nog een uitgelezen kans, vanaf de aftrap, maar helaas wist hij zijn debuut niet op te luisteren met een treffer. Zo eindigde het in een gelijkspel. Ondanks de teleurstelling over de late gelijkmaker, handhaafde het vierde zijn ongeslagen status dit jaar. Het vertoonde spel zorgde voor tevredenheid al werd wel duidelijk dat er op conditioneel vlak nog het nodige werk te doen is.

Het is nog niet bekend of en tegen wie er volgende week een oefenwedstrijd gespeeld wordt door KSV 4. Belangstellenden kunnen via de facebookpagina van het team op de hoogte blijven.