RKZVC maakt valse start

ZIEUWENT - Na een halfjaar zonder competitievoetbal eindelijk weer spelen om de punten. Het oefenprogramma, voorafgaande aan dit eerste seizoen onder aanvoering van de nieuwe trainer Jeroen Spies kende nogal wisselende resultaten. Er werd gewonnen van een zaterdaghoofdklasser, maar er werd ook verloren van een tweede klasser. Een klein dieptepunt was een behoorlijke nederlaag tegen derde divisionist HSC. En laat nou net die nederlaag bij ondergetekende heel eventjes het doembeeld geweest zijn na twintig minuten vandaag. Er stond net als toen namelijk op dat moment 3-0 op het scorebord.

De wedstrijd begon eigenlijk zo hoopvol. Zonder nog tot doelrijpe kansen te komen bleek, dat we positioneel en voetbaltechnisch beter waren dan de gastheren uit Stede Broec. Af en toe prima positiespel leverde een klein veldoverwicht op, hoewel ook De Zouaven af en toe liet zien wel te kunnen voetballen en daarbij het fysieke spel niet te schuwen. Toch leken we het overwicht te verzilveren toen Joey Belterman vrij op de keeper kon doorkomen, maar helaas miste. De tien minuten daarna zal waarschijnlijk nu al de beste periode voor de Zouaven gaan zijn dit seizoen, want er vielen drie uiterst fraaie goals. Bij de eerste werd een individuele actie perfect afgemaakt, terwijl de tweede een echt Sjors Storkhorst-doelpunt was, oftewel een schot van plusminus 40 m, dat strak over de debuterende keeper Joël Payers zeilde. Het derde doelpunt was een zondagsschot uit een afgeslagen aanval, dat echter ook zeer fraai in de hoek verdween. De rest van de eerste helft werd op het middenveld gespeeld van het antieke kunstgras.

De tweede helft begon vrij dreigend, met name door de invalbeurt van Sjors Storkhorst. Het overwichtje was echter niets meer waard toen de 4-0 uit een counter op het scorebord genoteerd kon worden. Toch kregen we weer een klein beetje moed toen Sjors naar de grond werd getrokken in de 16 m. Een penalty en een rode kaart voor betreffende verdediger. De 4-1 volgde dan ook, maar de tachtig procent balbezit daarna leverde te weinig kansen op om maar te kunnen denken aan een punt, laat staan de zege. Ook de invalbeurten van Björn Doppen en Mitchel Janssen leverden niet het gewenste resultaat op.

Al met al natuurlijk teleurstellend en dus helaas een valse start. Vierenhalf uur rijden hadden we liever met minimaal een punt beloond zien worden. Ons betere spel werd echter teniet gedaan door een minder, maar opportunistisch en toch misschien ook wel feller spelend Zouaven, dat de ‘wereldgoals’ waarschijnlijk tot laat in de avond zou gaan vieren. Volgende week hopelijk beter, dan thuis tegen Purmersteijn.