Beginnen met computeren? Geef je op voor de cursus Klik & Tik. Foto: Bibliotheek Oost Achterhoek
Beginnen met computeren? Geef je op voor de cursus Klik & Tik. Foto: Bibliotheek Oost Achterhoek Paul Remmelts

Computercursus voor beginners

GROENLO - De komende weken start het nieuwe seizoen met computercursussen voor beginners. In Groenlo begint een cursus voor echte starters. Deelname is gratis voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Natuurlijk worden de corona-maatregelen tijdens de lessen in acht genomen.

Klik & Tik
De Bibliotheek verzorgt al enige tijd de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen krijgt u persoonlijke hulp. De cursusleider past zich aan aan uw tempo en legt met name de nadruk op het ‘waarom’ van alle stappen die genomen worden, zodat de uitleg duidelijk en laagdrempelig is. De cursusgroep bestaat uit een klein aantal mensen, die hetzelfde niveau hebben. Tijdens deze lessen wordt onder andere geleerd hoe internet werkt, maar ook leert u omgaan met uw apparaat. Het programma bestaat uit lessen die bij de basis beginnen en in een rustig tempo worden doorlopen. Het is mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en online cursusmateriaal. Klik & Tik bestaat uit module van 6 lessen. Ook bestaat de mogelijkheid om een vervolgcursus voor de computer, van opnieuw 6 lessen, te volgen.

Cursus in Groenlo
In Groenlo start op 23 september (10.00-11.30 uur) een basiscursus Klik & Tik. Er zijn nog enkele plekken vrij. Aanmelden: 088-0062929 of via plaatselijke Bibliotheek. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek gratis. Niet-leden kunnen lid worden van de bieb (€ 53,00 per jaar bij automatische incasso) of betalen cursusgeld (€ 60,00).